San Giacomo della Vittoria Kerk Alessandria

Zeg het voort
Share

De San Giacomo della Vittoria Kerk is nauw verbonden met de geschiedenis van Alessandria. Ze is in de 15e eeuw gebouwd na een overwinning op de Franse troepen.

Weetjes San Giacomo della Vittoria Kerk Alessandria

Adres en Openingstijden San Giacomo della Vittoria Kerk

Het adres van de Chiesa di San Giacomo della Vittoria is Via San Giacomo della Vittoria, 56 (tel. +39 0131512239). Openingstijden: Onbekend.

Weetjes San Giacomo della Vittoria Kerk

Op 25 Juli 1391 vielen de Franse troepen o.l.v. Giovanni III d’Armagnac Alessandria aan. De inwoners van de stad, o.l.v. Andrea Trotti slaagden er met de hulp van de Veronese krijgsheer Jacopo Dal Verme in de Fransen te weerstaan en de veldslag te winnen.

Aangezien 25 Juli de feestdag van San Giacomo is en de bouw van de kerk grotendeels met de oorlogsbuit betaald werd kwam deze San Giacomo della Vittoria (“Sint Jacob van de Overwinning”) te heten.

De construktie van d ekerk werd ergens in het begin van de 15e eeuw voltooid. Net als vijwel alle kerken in Alessandria vonden vele verbouwingen plaats en voldeed het gebouw in de loop der eeuwen ook aan andere funkties (o.a. opslagplaats en ziekenhuis).

Het bijbehorende klooster deed een tijdlang dienst als Carabiniere-kazerne voordat het aan de Kapucijner Orde gegeven werd. Tegenwoordig wordt het beheerd door de Orde der Servieten.

Bezienswaardigheden San Giacomo della Vittoria Kerk

  • Aan weerszijden van de ingang zijn twee bas-reliëfs te zien die heiligen verbeelden.
  • Een 14e eeuwse fresco die de Madonna del Latte verbeeldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *