Fortezza Medicea Arezzo

Zeg het voort
Share

Het Fortezza Medicea bevindt zich op de top van de Colle di San Donato, aan de rand van het centrum van Arezzo. Dankzij de hoge ligging heeft men vanuit het fort een mooi uitzicht over de stad. Het is in de 16e eeuw gebouwd. Napoleon liet het drie eeuwen later gedeeltelijk vernietigen.

Weetjes Fortezza Medicea Arezzo

Adres, openingstijden en Toegangsprijs

Het telefoonnr. van het Fortezza Medicea is +39+39 05753770. Het is van 07.00 tot 20.00 uur geopend (van November tot Maart van 07.30 tot 18.00 uur). Toegang is gratis.

Geschiedenis Fortezza Medicea Arezzo

Het fort is in de 16e eeuw in opdracht van Cosimo I de Medici gebouwd. De architekten waren Antonio da Sangallo il Giovane en Nanni Ungheri en de bouw duurde an 1538 tot 1560. Om de construktie te kunnen realizeren had men wel de al bestaande citadel met de grond gelijk moeten maken. Wel werd een deel van een oudere (10e eeuw) citadel in het Fortezza Medicea geïncorporeerd. Hiervan zijn nog twee bastions samen met delen van de tussenliggende verdedigingsmuur overgebleven.

Het gebouw had drie ingangspoorten. Eromheen bevond zich een brede slotgracht. Het maakt deel uit van de verdedigingsmuur rond Arezzo en was vijfhoekig van vorm. Doordat het terrein erg onregelmatig is zijn niet alle zijden even lang.

Het fort zou tot het einde van de 18e eeuw gebruikt worden. In de 19e eeuw liet Napoleon het door zijn soldaten gedeeltelijk afbreken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *