Romeins Amphitheater Arezzo

Zeg het voort
Share

Het Romeinse Amphitheater van Arezzo bevindt zich in het zuidelijke deel van het ommuurde deel van de stad. Tegenwoordig zetelt het Archeologisch Museum van de stad op de ruïnes van het monument.

Weetjes Romeins Amphitheater Arezzo

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Anfiteatro Romano is Via Margaritone 10 – 52100 Arezzo (tel. +39 057520882). Bus: BAAS, LF1D, LF1S, LF2, LF3, LF4, LF5, LF6, LF8, LF9, LF11, LF15, LF21, LFCS2, SI330, SI381,SI391. Openingstijden (museum): Elke dag van 08.30 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: 6 Euro (korting: 3 Euro). Toegankelijk voor gehandicapten.

Geschiedenis Romeins Amphitheater

Het Romeinse Amphitheater van Arezzo is in de 2e helft van de 2e eeuw gebouwd. In 1915 werd het opgegraven en na de tweede wereldoorlog is het verschillende keren gerestaureerd.

Als bouwmateriaal voor de ovaal-vormige construktie zijn blokken zandsteen, laterizia (een platte baksteen die in de Romeinse tijd erg vaak gebruikt werd) en marmer gebruikt. De afmetingen zijn 121 meter in de lengte en 68 meter in de breedte. De 8 à 9 duizend toeschouwers bevonden zich op twee niveau’s.

Zoals ook vaak in Rome zelf gebeurde werden de ruïnes van amphitheater vaak geplunderd om er nieuwe construkties mee te bouwen. Dit gebeurde o.a. in de 16e eeuw met het San Bernardo Klooster, dat tegenwoordig het Museo Archeologico “Gaio Cilnio Mecenate huisvestigt.

Ook bij de bouw van de door de Medici verordende stadsmuren werden stenen van het amphitheater gebruikt.

Tegenwoordig zijn enkel nog een deel van de tribune en van de gangpaden te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *