Chiesa Benedettina di San Pietro Assisi

Zeg het voort
Share

De Kerk van San Pietro in Assisi heet officiëel de Chiesa Benedettina di San Pietro en is de enige kerk in de stad die niet tot de Franciskaanse kloosterorde hoort. Deze kerk heeft ook een klein museum. Na de aardbeving van 1997 was er een vijf jaar durende restauratie nodig.

Weetjes Chiesa Benedettina di San Pietro Assisi

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

De kerk is gratis toegankelijk. Het adres is Piazza San Pietro – 06081 Assisi (Tel.: +39 075 812311). Ze is elke dag geopend van 07.30 tot 19.00 uur.

Geschiedenis

De Chiesa Benedettina di San Pietro wordt voor het eerst genoemd in geschriften uit de 10e eeuw, maar de huidige aanblik van de kerk is het resultaat van restauraties die tussen de jaren 1253 en 1268 plaats vonden.

Het is de enige kerk in Assisi die niet aan de Franciscaanse kloosterorde toebehoort, hetgeen te verklaren is uit het feit dat vanaf het eind van de 13de eeuw er geen stukken grond meer aan andere ordenen toegewezen mochten worden.

De façade van de San Pietro heeft veel weg van die van de Dom van San Rufino, dankzij de drie toegangspoorten en de drie roosvensters die door twee rijen boogjes van elkaar gescheiden worden.

Kunstwerken in de San Pietro Kerk in Assisi

Aan de linkerzijde van de pastorie bevindt zich de 14e eeuwse Cappella del Santissimo Sacramento, met het door Matteo da Gualdo geschilderde drieluik “Madonna met Kind”.

De kapel aan het begin van het linkerschip heeft een 12e eeuwse Madonna del Rosario (“Madonna met Rozenkrans”)

Bij de pastorie bevinden zich ook een aantal grafmonumenten.

Binnen de kerk is ook een klein Museum van San Pietro.

Na de aardbeving van 1997, die voor erg veel schade zorgde, is de kerk pas sinds 2002 weer open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *