Santa Maria Maggiore Kerk Assisi

Zeg het voort
Share

De Basiliek van Santa Maria Maggiore bevindt zich in het Piazza del Vescovado in Assisi en is gebouwd boven een oude Romeinse tempel, die waarschijnlijk gewijd was aan de God Janus. De vroeg-Christelijke crypte onder de kerk kan ook bezocht worden.

Weetjes Santa Maria Maggiore Kerk Assisi


Geschiedenis Santa Maria Maggiore

De kerk bestond al in de tijd van Sint Franciscus en deed tot 1035, toen de Dom van Rufino klaar was en deze taak op zich nam, dienst als de Dom van Assisi.


Architektuur

De bouwstijl is, net als die van veel andere kerken in Assisi die in de 11de en 12de eeuw gebouwd zijn, Romaans-Gothisch.

Ze wordt gekenmerkt door een sobere façade, met een klein centraal roosvenster. Het interieur is verdeeld in drie beuken. De absis is half-rond.


Crypte

De vroeg-Christelijke crypte onder de kerk kan ook bezocht worden. Vanuit deze crypte kan men door een gang het zogeheten Casa di Properzio betreden. Vanuit de belendende tuin ziet men de ruïnes van een Romeinse muur waarop een latere middeleeuwse muur gebouwd is.

Praktische Informatie

Openingstijden: Vanaf Pasen tot November: 08.30 – 19.00 uur; vanaf November tot Pasen: 08.30 – 17.00 uur.
Gesloten: Nooit.
Toegangsprijs: gratis.
Telefoon: +39 075813085.
Adres: Piazza del Vescovado – Assisi, Italië.

Kunst

  • De wandschilderingen zijn afkomstig uit de 14de en 15de eeuw en zijn gemaakt door onbekende kunstenaars (waarschijnlijk uit de Umbrische school). Ondanks een restauratie in de 30’er jaren van de vorige eeuw zijn deze echter niet erg goed bewaard gebleven.
  • Rechts van de ingang bevindt zich een 11de eeuwse sarcofaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *