Filippini Kerk Bologna

Zeg het voort
Share

De Filippini Kerk (Oratorio dei Filippini) is een oude kerk in het centrum van Bologna. De tempel bevindt zich aan de Via Manzoni en is in de eerste helft van de 18e eeuw gebouwd. De grootste trekpleister is het schilderij Ecce Homo van één van de broertjes Caracci.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de kerk is Via Manzoni, 3, 40121 Bologna. Telefoon:  +39 051 0493605. Toegang: Gratis. Openingstijden: Onbekend.

Filippini Kerk Bologna

De Filippini Kerk was oorspronkelijk gewijd aan de Madonna di Galliera en aan de Heilige Filippo Neri. De facade van de kerk wordt opgeluisterd door een aantal beeldhouwwerken die heiligen verbeelden.

De architect was Alfonso Torreggiani, die hulp kreeg van de beeldhouwer Angelo Pió en de schilder Francesco Monti.

In 1866 werd de religieuze orde verboden en vanaf dat moment werd het oratorium een tijd als kazerne gebruikt. In 1900 werd de kerk opnieuw ingewijd. Tussen 1997 en 1999 werd de in de 2e wereldoorlog verwoeste kerk met behulp van oude foto’s opnieuw opgebouwd,

Het interieur bestaat uit een enkel schip. Midden op de zijmuren zijn met muziekinstrumenten versierde cantorieën te zien. De koepel is ovaal van vorm. De apsis wordt versierd met sierpleisterwerk en met beeldhouwwerken.

Het altaarstuk in de apsis is door Francesco Monti gemaakt. Het schilderij dat hiertegenover te zien is is van de hand van Ludovico Caracci.

Via Manzoni, 5 – 40124 Bologna