Kerken Bologna

Zeg het voort
Share

De twee beroemdste kerken van Bologna zijn de San Pietro Kathedraal en de enorme San Petronio Basiliek. Deze laatste is een van de allergrootste kerken ter wereld.

Mooiste Kerken Bologna

San Petronio Basiliek

San Petronio Basiliek - Bezienswaardigheden BolognaHet is niet de kathedraal van de stad maar de San Petronio Basiliek die als belangrijkste en mooiste kerk van Bologna gezien wordt. Deze basiliek is genoemd naar de schutsheilige van de stad en staat tussen een aantal mooie gebouwen aan het centrale Piazza Maggiore. Het is de op vijf na grootste katholieke kerk ter wereld. Hoogtepunten zijn de zonnewijzer, de “Drie Koningen Kapel” en de door Jacopo della Quercia ontworpen toegangspoort.

San Pietro Kathedraal

Hoofdaltaar San Pietro Kathedraal BolognaDe San Pietro Kerk (Via dell’Indipendenza, 7) is de Kathedraal van Bologna. De officiële naam van deze kerk is Cattedrale Metropolitana di San Pietro. De klokkentoren bestaat uit twee torens die om elkaar heen gebouwd zijn. Hoogtepunt is de beeldengroep “Treurnis om de Dood van Christus”.

San Giacomo Maggiore Basiliek

San Giacomo Maggiore Basiliek BolognaDe 13e eeuwse San Giacomo Maggiore Basiliek (Via Zamboni, 15) is gewijd aan de apostel Jacobus de Meerdere. De schilderijen en andere versieringen in deze kerk zijn gemaakt door de bekendste lokale kunstenaars uit de 15e en 16e eeuw. Het hoogtepunt is het Santa Cecilia Oratorium, dat ook wel bekend staat als de Sixtijnse Kapel van Bologna.

San Domenico Basiliek

Kloostergang San Domenico Basiliek - Kerken BolognaDe San Domenico Basiliek (Piazza di San Domenico, 13) is de belangrijkste zetel van de Domenicaner kloosterorde. Het is één van de mooiste kerken van de stad. Hoogtepunt is de Arca di San Domenico, de tombe van de heilige zelf.

San Martino Kerk

San Martino Kerk - Kerken BolognaDe San Martino Kerk bevindt zich aan het plein van dezelfde naam (Piaza di San Martino). Hoogtepunten zijn een schilderij van de hand van Paolo Uccello en een terracotta beeldje van de “Madonna del Carmine”, dat door Jacopo della Quercia gemaakt is.

Kleinere Kerken Bologna

San Giovanni Battista Kerk

De San Giovanni Battista Kerk bevindt zich aan het Piazza dei Celestini. Artistieke hoogtepunten in deze kerk zijn de magnifieke kloostergang en de neo-klassiek façade. Oorspronkelijk stamt deze kerk uit de 14e eeuw.

San Paolo Maggiore Kerk

De San Paolo Maggiore Kerk (Via Carbonesi, 18) bevindt zich dichtbij het centrale plein van Bologna, het Piazza Maggiore. Deze vroeg 17e eeuwse kerk wordt ook wel San Paolo Decollato genoemd. Er zijn kunstwerken te zien van beroemde artiesten als Guercino en Ludovico Caracci.

Chiesa dei Filippini

De Filippini Kerk (Oratorio dei Filippini) is een oude kerk in het centrum van de stad. De tempel is in de eerste helft van de 18e eeuw gebouwd. De grootste trekpleister is het schilderij “Ecce Homo” van één van de broertjes Caracci.

Sant’Antonio Abate Kerk

De Sant’Antonio Abate Kerk staat in de Via Massimo d’Azeglio in het historische centrum van Bologna. De kerk is in de 14e eeuw gebouwd. Het mooie paleis dat naast deze kerk staat is in 1588 opgetrokken.