Palazzo delle Esposizioni Bologna

Zeg het voort
Share

Het Palazzo Fava Ghisilieri in Bologna is een middeleeuws gebouw dat halverwege de 16e eeuw in handen van de machtige familie Fava kwam. Tegenwoordig wordt het gebruikt als expositieruimte, maar de grootste trekpleister wordt nog steeds gevormd door enkele fresco-cyclussen van de broers Caracci. De huidige naam is Palazzo Fava. Palazzo delle Esposizioni.

Weetjes Palazzo delle Esposizioni Bologna

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Manzoni, 2 – 40121 Bologna (Tel: +39 051 19936305). Openingstijden: Van dinsdag t7m zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Gesloten: Maandag. De Card Musei Metropolitani is geldig.

Geschiedenis en beschrijving

Het Palazzo delle Esposizioni kreeg zijn huidige vorm pas toen de familie Fava het in 1546 in zijn bezit kreeg. Het is niet zeker wie de oorspronkelijke architect was, al zou het Francesco Morandi (bijgenaamd il Terribilia) hebben kunnen zijn.

In 1584 gaf Filippo Fava de broers Ludovico, Agostino en Annibale Caracci de opdracht enkele zalen op de belverdieping van fresco’s te voorzien. Dit was de eerste grote opdracht die de broers kregen. Ze schilderden een cyclus die de mythologische figuren Jason en Medea als onderwerp had en een andere die de gebeurtenissen uit het leven van de Trojaanse held Aeneas belichtte.

In 2007 is men met een restauratie van het paleis begonnen, waaraan o.a. het Opificio delle Pietre Dure in Florence meegewerkt heeft.

Tegenwoordig staat het gebouw bekend onder de naam Palazzo Fava. Palazzo delle Esposizioni. Er worden regelmatige tentoonstellingen georganizeerd.