San Martino Kerk Bologna

Zeg het voort
Share

De San Martino Kerk bevindt zich aan het plein van dezelfde naam in Bologna. Hoogtepunten zijn een schilderij van de hand van Paolo Uccello en een terracotta beeldje van de “Madonna del Carmine”, dat door Jacopo della Quercia gemaakt is.

San Martino Kerk Bologna

Adres

De Basilica di San Martino Maggiore bevindt zich aan het Piazza di San Martino.

Geschiedenis en beschrijving

De kerk is in 1227 gebouwd en werd in 1293 aan de Orde der Karmelieten toevertrouwd. Tussen de 14e en de 16e eeuw vonden een aantal verbouwingen plaats. De façade is in 1879, naar een ontwerp van Giuseppe Modonesi, gerestaureerd.

Het interieur van de kerk toont Gotische vormen, terwijl de eerste kapel aan de linkerkant typisch Toscaanse invloeden laat zien.

Kunstwerken

San Martino Kerk Bologna

Paolo Uccello’s “Natività”

De kerk beschikt over een mooi portaal aan de rechterzijkant. Dit wordt het Portale dei Boncompagni genoemd en wordt opgeluisterd met een met een door Francesco Manzini in 1531 gemaakt reliëf versierde lunette.

Paolo Uccello schilderde de “Natività” in 1437. Dit werk wordt gezien als een van de weinige voorbeelden van de vroege Toscaanse Renaissance in Emilia-Romagna.

Jacopo della Quercia was verantwoordelijk voor de aardewerken “Madonna del Carmine” die op een kleine sokkel geplaatst is.

De eerste kapel aan de rechterkant is versierd met reliëfs van de hand van Bernardono da Milano. Het altaarstuk dat de “Aanbidding van de Drie Koningen” verbeeldt is vervaardigd door Girolamo da Carpi.

De kapel aan het einde van het schip is rijkelijk met barokke vormen naar een ontwerp van Alfonso Torreggiani versierd.

Piazza San Martino – Bologna