San Paolo Maggiore Kerk Bologna

Zeg het voort
Share

De San Paolo Maggiore Kerk bevindt zich dichtbij het centrale plein van Bologna, het Piazza Maggiore. Deze vroeg 17e eeuwse kerk wordt ook wel San Paolo Decollato genoemd. Er zijn kunstwerken te zien van beroemde artiesten als Guercino en Ludovico Caracci.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Carbonesi, 18 – 40123 Bologna. Er is een andere ingang aan de Via Tagliapietre, 3. Tel.: +39 051 331490. Toegang: Gratis. Openingstijden: Onbekend.

San Paolo Maggiore Kerk Bologna

De San Paolo Maggiore Kerk is gebouwd in opdracht van de in 1530 in Milaan gestichte kloosterorde der Barnabieten.

In het begin van de 19e eeuw werd de kloosterorde door Napoleon onderdrukt. De kerk werd in 1878 opnieuw ingewijd, maar pas in 1959 teruggegeven aan de Barnabieten.

De rijkelijk versierde gewelven van de kerk zijn tegen het einde van de 17e eeuw beschilderd door Antonio en Giuseppe Rolli. De fresco’s tonen de heilige Paulus die op de Areopagusheuvel in Athene de dood en werderopstanding van Christus aankondigt.

De altaars van de kerk worden opgeluisterd door schilderijen van Guercino, Giuseppe Maria Crespi (bijgenaamd “lo Spagnolo”), en Ludovico Carracci.

Een ander hoogtepunt is het hoofdaltaar met de door Alessandro Algardi vervaardigde beeldengroep “Onthoofding van de Heilige Paulus”. Algardi was ook verantwoordelijk voor het antependium en het tabernakel.

Via Carbonari, 18 – 40123 Bologna