Top 10 Bezienswaardigheden Bologna

Zeg het voort
Share

Bologna, de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna, staat vooral bekend als universiteitsstad. Het heeft een schitterend middeleeuws centrum en een aantrekkelijk uitgaansleven. De mooiste kerken en historische gebouwen bevinden zich in de wijk rond het Piazza Maggiore.

Top 10 Bezienswaardigheden Bologna

01. Piazza Maggiore

Het Piazza Maggiore is het bekendste centrale plein van Bologna. Het wordt volledig omringd door arcades en er zijn verschillende caféetjes waar je gezellig buiten een cappuccino kunt nuttigen. De belangrijkste winkelstraten van de stad komen alle op dit plein uit. De mooiste gebouwen van de stad staan langs het Piazza Maggiore.

02. Piazza Santo Stefano

Het Piazza Santo Stefano is een ander centraal plein en valt vooral op vanwege een groepje oude kerken. Het heeft dan ook de bijnaam “Plein van de Zeven Kerken” gekregen. Ook staan er enkele historische gebouwen. Het plein is vaak het toneel van concerten en andere evenementen.

03. Pinacoteca Nazionale

Bologna’s Pinacoteca Nazionale hoort tot de belangrijkste Italiaanse schilderkunstmuseums. De verzameling bestaat grotendeels uit schilderijen die tussen de 13e en de 18e eeuw door kunstenaars uit de streek vervaardigd zijn. Napoleon liet een deel van de collectie naar het Louvre brengen, maar de meeste van deze werken werden later weer teruggegeven.

04. Piazza Porta Ravignana

Piazza Porta Ravignana is een plein waarop zich twee oude scheve torens bevinden. Maar liefst zeven middeleeuwse straten komen op het plein uit. De Torre degli Asinelli is één van de twee scheve torens. Ze kan beklommen worden voor een mooi uitzicht over de stad.

05. San Petronio Basiliek

De Basiliek van Sint Petronius is de vijfde grootste katholieke kerk ter wereld. Hoewel niet de kathedraal, wordt deze kerk wel als de belangrijkste van de stad gezien.

06. Piazza del Nettuno

Het Piazza del Nettuno ligt dichtbij het Piazza Maggiore en wordt gekenmerkt door de centrale fontein uit de 16e eeuw. Hier bevindt zich ook de openbare bibliotheek.

07. Portico di San Luca

Bologna wordt gekenmerkt door de vele bogengalerijen (portici) die de straten van het centrum sieren. Deze galerijen hebben een totale lengte van bijna 40 kilometer. De Portico San Luca is met bijna 4 kilometer de langste en voert van het centrum helemaal tot een heuvel buiten de stad.

08. San Giacomo Maggiore Kerk

San Giacomo Maggiore Basiliek BolognaDe 13e eeuwse San Giacomo Maggiore Basiliek is geheel gewijd aan de in Bologna erg invloedrijke Bentivoglio familie. Deze kerk heeft maar liefst 35 kapellen, die versierd zijn door de bekendste kunstenaars uit de 15e en 16e eeuw.

09. San Pietro Kathedraal

De Kathedraal van Bologna is aan San Pietro gewijd.

10. Universiteit

De Universiteit van Bologna is ook een bezoekje waard. Het is één van de oudste universiteiten van Europa en sommige van de gebouwen waarin het gehuisvestigd is zijn erg mooi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *