Sinagoog Florence

Zeg het voort
Share

De Sinagoog van Florence is tegen het einde van de 19e eeuw gebouwd. In de tuin staat een gedenkplaat voor Joodse oorlogsslachtoffers. Op de eerste verdieping bevindt zich een klein museum dat gewijd is aan de Joodse gemeenschap in Florence.

Weetjes Sinagoog Florence

Sinagoog Florence

Façade

De Sinagoog van Florence is in 1882 gebouwd. De stijl van het bouwwerk is Moors-Byzantijns en het ziet er meer als een kerk uit dan als een sinagoog, compleet met een koepel,  een apsis, een preekstoel en een orgel.

Al in 1572 werd de eerste sinagoog in het toenmalige ghetto van Florence gebouwd. In 1848 werden deze en een later opgetrokken tweede sinagoog gesloten. Het ghetto zelf werd tegen het einde van de 19e eeuw afgebroken.

De meerkleurige arabesken doen wel Oosters aan en het Joods-Orthodoxe karakter wordt versterkt door de  gebedsbanken die tegenover elkaar opgesteld staan en de afgescheiden plekken voor vrouwen.

Wanneer men vanaf een heuvel of een toren over de stad uitkijkt is de sinagoog te herkennen aan de opvallende groene koepel.

Museum

De allereerste Joden in Italië waren slaven die in de 1e eeuw voor Chr. naar Rome gebracht werden. De Florentijnse Joodse gemeenschap stamt pas uit de 14e eeuw.

Op de eerste verdieping is de ingang tot een klein museum dat de geschiedenis van deze gemeenschap belicht.

Tuin

In de tuin van de Sinagoog staat een grote gedenkplaat met de namen van door de Nazi’s vermoorde Joden. Een vergelijkbaar monument is op het Santa Maria Novella Station te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *