Piazza San Matteo Genua

Zeg het voort
Share

Het Piazza San Matteo is één van de oudste pleinen van Genua. Het stamt uit de middeleeuwen. Hoogtepunten zijn de San Matteo Kerk en enkele huizen die aan de roemruchte familie Doria toebehoord hebben. De beroemdste telg van het geslacht, Andrea Doria, ligt in de crypte van de kerk begraven.

Weetjes Piazza San Matteo Genua

San Matteo Kerk Genua

San Matteo Kerk

De belangrijkste attracties aan het Piazza San Matteo zijn de San Matteo Kerk en de Case dei Doria (“Huizen van de Doria’s”).

De San Matteo Kerk wordt gekenmerkt door een Romaans-Gotische architectuur. Ze is tussen de 12e en 13e eeuw gebouwd, om als familiekapel voor de familie Doria te dienen. Aan de façade valt het Byzantijnse mozaïek boven het portaal op. Het interieur is het resultaat van een verbouwing in de 16e eeuw. De door Giovanni da Montorsoli gemaakte grafkapel bevindt zich in de crypte van deze kerk.

Links van de kerk bevindt zich een kloostergang uit de 14e eeuw.

De Case dei Doria vallen vooral op vanwege de afwisselende zwarte en witte marmeren banden tegen de gevels. Ze worden verder gekenmerkt door de mooie portalen en loggia’s. Ze zijn alle tussen de 13e en de 16e eeuw gebouwd.

Openbaar vervoer

Bus: 20, 35, 36, 606, 618, 635, 641, n1, n2.

Piazza San Matteo Genua