Historische Gebouwen Milaan

Zeg het voort
Share

Historische Gebouwen Milaan

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco - Top 10 Bezienswaardigheden MilaanHet Castello Sforzesco is een 14e eeuws kasteel aan het Piazza Castello in Milaan. In de salons ruimtes rond de binnenplaats van het kasteel zijn een aantal museumpjes gehuisvestigd, waar werken van beroemde kunstenaars als Bramante en Leonardo Da Vinci te zien zijn. In één van de torens werden vroeger valken gehouden.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II MilaanDe Galleria Vittorio Emanuele II is één van de bekendste winkelgalerijen ter wereld. Ze heeft vijf verdiepingen en staat bekend als de “Woonkamer van Milaan”. De triomfboog bij de ingang en het glazen dak zijn wereldberoemd.

La Scala Operahuis

La Scala Operahuis - Historische Gebouwen MilaanHet Teatro La Scala in Milaan is het beroemdste operahuis van Italië en behoort tot de meest prestigieuze ter wereld. Het is tegen de 18e eeuw gebouwd op de plek waar voorheen een kerk stond. De laatste restauratie is in 2004 voltooid.

Ca’ Granda

Ca' Granda - Hisotrische Gebouwen MilaanHet Ca’ Granda is de naam van het oude ziekenhuis van de stad. Tegenwoordig doet het dienst als de centrale zetel van de Universiteit van Milaan. Na ernstig beschadigd te zijn gedurende de tweede wereldoorlog werd het zo getrouw mogelijk heropgebouwd.

Loggia dei Mercanti

De Loggia dei Mercanti is de naam van de portiek die zich onder het Palazzo della Ragione aan het Piazza Mercanti bevindt. Na in de 19e eeuw met glazen afgesloten te zijn om als winkelruimte gebruikt te worden is de ooorspronkelijke Loggia nu weer in ere hersteld.

Rotonda della Besana

Rotondo della Besana - Historische Gebouwen MilaanDe Rotonda della Besana is een voormalige tegen het einde van de 17e eeuw gebouwde barokke kerk in Milaan. Gelijktijdig met de kerk werd er een kerkhof gebouwd. In de 18e eeuw werd het omgebouwd tot ziekenhuis en nu doet het dienst als zetel van een museum voor kinderen.