Castello Sforzesco Milaan

Zeg het voort
Share

Het Castello Sforzesco is een 14e eeuws kasteel aan het Piazza Castello in Milaan. In de salons ruimtes rond de binnenplaats van het kasteel zijn een aantal museumpjes gehuisvestigd, waar werken van beroemde kunstenaars als Bramante en Leonardo Da Vinci te zien zijn.

Weetjes Castello Sforzesco Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Castello Sforzesco Milaan

Castello Sforzesco

Het Castello Sforzesco is elke dag geopend van 07.00 tot 18.00 uur in de winter en van 07.00 tot 19.00 uur in de zomermaanden. Toegang tot het kasteel zelf is gratis, maar voor de verschillende musea moeten wel betaald worden. Het adres van het Castello Sforzesco is Piazza Castello –  20121 Milano (Tel. +39 0288463700). Openbaar vervoer: Metro: MM1 (haltes Cadorna en Cairoli) en MM2 (Cadorna en Lanza); bus 18, 37, 50, 58, 61, 94; tram: 1, 2, 4, 12, 14 en 19.

Korte Geschiedenis Castello Sforzesco

Oorspronkelijk is het kasteel gebouwd voor de Visconti familie. De volgende bezitters, de Sforza familie, via een huwelijk met de Visconti’s verenigd en zich steeds meer macht toeëigenend, lieten het in 1450 restaureren.

Het waren vooral Ludovico il Moro (een Sforza) en Beatrice d’Este (van de oorspronkelijk uit Verona stammende d’Este familie) die het kasteel maakten tot wat het nu is. Dankzij deze mensen kan men in de salons rond de binnenplaats kunstwerken van de hand van de grootste kunstenaars uit de Renaissance periode aanschouwen.

Civici Musei Castello Sforzesco

De museumpjes rond deze grote binnenplaats staan gezamenlijk bekend als de Civici Musei Castello Sforzesco. Ze omvatten o.a. de Pinacotheek, en het Museo d’Arte Antica. Ook is Michelangelo’s beroemde, hoewel onvoltooide, Rondanini Pietà er te zien.

Praktische Informatie Gemeentemusea Castello Sforzesco

De musea zijn slechts van 09.00 tot 17.30 geopend. Maandag gesloten. 1 Januari, Paasmaandag, 1 Mei gesloten. Reserveringen: +39 0288463703.

Torre Falconiera en Torre Castellana

De Torre Castellana en de Torre Falconiera zijn de twee vierkante torens aan de noord-westelijke en noord-oostelijke kant van het kasteel. De Torre Castellana was oorspronkelijk het kwartier van de soldaten en kan vanuit de Rocchetta betreden worden. De ingang van de Torre Falconiera is aan het Corte Ducale. De grote zaal op de begane grond corrispondeert met de bruiloftskamer van Ludovico il Moro en Beatrice D’Este. Deze door Leonardo da Vinci versierde Sala delle Asse maakt nu deel uit van het Museo di Arte Antica. De naam van de toren wordt verklaard doordat men hier de valken die men voor de jacht gebruikte hield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *