Loggia dei Mercanti Milaan

Zeg het voort
Share

De Loggia dei Mercanti is de naam van de portiek die zich onder het Palazzo della Ragione aan het Piazza Mercanti van Milaan bevindt. Na in de 19e eeuw met glazen afgesloten te zijn om als winkelruimte gebruikt te worden is de ooorspronkelijke Loggia nu weer in ere hersteld.

Weetjes Loggia dei Mercanti Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Loggia dei Mercanti is Piazza dei Mercanti, 20123 Milano(tel. +39 ). Metro: M1, M3. Openingstijden en toegangsprijs: Deze bezienswaardighed kan van buitenaf bezien worden.

Geschiedenis

De Loggia dei Mercanti is de naam die aan de portico onder het Palazzio della Ragione gegeven is. Aan de voorkant bestaat de Loggia uit 7 bogen terwijl hij aan de korte kanten 2 bogen telt.

De gewelven stammen uit de periode tussen 1771 en 1773, toen het oorspronkelijke houten plafond vervangen werd.

Een nis aan de façade die op het Piazza dei Mercanti uitgeeft bevat een haut-reliëf dat een paardrijdende Oldrado da Tresseno verbeeldt en gemaakt is door Benedetto Antelami. Oldrado da Tresseno was een Italiaanse politicus uit de 13e eeuw die o.a. voor de bouw van het Palazzo della Ragione en de aanleg van het plein zelf verantwoordelijk was. De epigraaf getuigt dat hij “het gebouw liet bouwen en de Catari verbrandde zoals zijn plicht van hem vroeg”.

Aan de andere zijde is een bas-reliëf te zien van een zeug van een wild everzwijn te zien, het symbool van Milaan.

Een tijdlang, vanaf de 19e eeuw, waren de bogen met glas afgesloten en werd de portico zodoende tot winkelruimte getransformeerd, maar later werd alles weer tot de oorspronkelijke staat teruggebracht.

Tot 1886 vond de traditionele Milanese Oh bej oh bej-markt hier plaats. Deze wordt tegenwoordig bij het Castello Sforzesco gehouden.

In 1952 werden op de pilaren van de portico gedenkplaatje aangebracht met de namen van de Milanezen die bij de bevrijdingsstrijd gestorven waren.

Meer bezienswaardigheden Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *