Rotonda della Besana Milaan

Zeg het voort
Share

De Rotonda della Besana is een voormalige tegen het einde van de 17e eeuw gebouwde barokke kerk in Milaan. Gelijktijdig met de kerk werd er een kerkhof gebouwd. In de 18e eeuw werd het omgebouwd tot ziekenhuis en nu doet het dienst als zetel van een museum voor kinderen.

Weetjes Rotonda della Besana Milaan

Adres, Openingstijden, Toegangsprijs

Het adres van deze toeristische attraktie is Via Enrico Besana, 12 – 20122 Milano (tel. +39 020202). Tram: 9, 12, 23, 27. Openingstijden: maandag: 14.30 – 19.30; dinsdag, woensdag, vrijdag, zondag:  9.30 – 19.30; donderdag, zaterdag: 9.30 – 22.30 uur. Entrée: 6 Euro (korting: 4 Euro)

Geschiedenis Rotonda della Besana

Rotondo della Besana Milaan

Rotonda della Besana

Oorspronkelijk was hier een begraafplaats, waar de mensen die in het nabijgelegen Ospedale Maggiore gestorven waren, ter aarde besteld werden. Dit ziekenhuis was gehuisvestigd in het Ca’ Granda.

Met de aanleg van het kerkhof werd in 1695 begonnen. De architekt Attilio Arrigoni begon datzelfde jaar met de bouw van de kerk, een eenvoudig bakstenen gebouw met een vloerplan in de vorm van een Grieks kruis. In 1713 was de kerk, die gewijd was aan San Michele, klaar.

Tussen 1719 en 1731 bouwde Francesco Croce een arcade in de vorm van een bloemblad om de kerk heen. Ook renoveerde hij de kerk.

In 1783 werd de Rotonda della Besana gesloten. Het stond een tijdlang leeg voordat een ziekenhuis werd waar mensen met besmettelijke ziekten verpleegd werden.

In 1808 vatte de onderkoning van Italië, Eugenio di Beauharnais, het plan  op van de Rotonda een soort Pantheon te maken waar de grootste personen van het rijk begravn zouden worden, maar dit ging niet door vanwege de val van Napoleon.

De kerk is tegenwoordig geseculariseerd en wordt gebruikt voor tentoonstellingen en andere culturele evenementen. De tuin wordt vooral op zondag erg druk bezocht. Sinds 2013 is het MUBA Museo dei Bambini di Milano in het gebouw gehuisvestigd.

Er bevindt zich nog steeds een onbekend aantal cryptes onder de portico die rondom het gebouw staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *