La Scala Operahuis Milaan

Zeg het voort
Share

Het Teatro La Scala in Milaan is het beroemdste operahuis van Italië en behoort tot de meest prestigieuze ter wereld. Het is tegen de 18e eeuw gebouwd op de plek waar voorheen een kerk stond. De laatste restauratie is in 2004 voltooid.

Weetjes La Scala Operahuis Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van Het La Scala Operahuis is Via Filodrammatici 2 – 20121 Milano (tel. +39 0288791). Tram: Santa Margherita Scala, Manzoni Scala. Openingstijden en prijzen hangen van de evenementen af.

Geschiedenis Teatro La Scala

La Scala Operahuis Milaan

Teatro La Scala in 1789, ets van Gaetano Mercoli

Het Teatro La Scala is tussen 1776 en 1778 gebouwd op de plek waar voorheen de oude Santa Maria della Scala Kerk stond (en waar het theater dus ook zijn naam te danken heeft). De architekt was Giuseppe Piermarini en hij hield een redelijk eenvoudige, neo-klassieke stijl aan.

De eerste opera die in La Scala uitgevoerd werd was L’Europa riconosciuta van Salieri op 3 augustus 1778.

Nadat het gebouw in 1943 gedeeltelijk beschadigd was door  bombardementen, werd het opnieuw geopend met een concert o.l.v. de beroemde Arturo Toscanini.

De niet minder befaamde Riccardo Muti had de dirigentie over het eerste concert na een drie jaar durende restauratie/verbouwing die in 2004 voltooid was. De architekt van deze transformatie was Mario Botta, die het theater aan de tegenwoordige veiligheidseisen aan had moeten passen.

La Scala kan 1800 bezoekers herbergen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *