Kerken Milaan

Zeg het voort
Share

De Duomo en de Santa Maria delle Grazie Kerk zijn de twee bekendste kerken van Milaan. Buiten deze twee zijn er echter nog een aantal vaak vroeg-Christelijke basilieken waar mooie kunstwerken te zien zijn.

Mooiste Kerken Milaan

Duomo

Duomo - Kerken MilaanDe Duomo van Milaan is, op Leonardo Da Vinci’s “Laatste Avondmaal” na, de grootste toeristische trekpleister van Milaan. Het dak van deze kathedraal staat vol met honderden beeldhouwwerken en biedt ook een mooi uitzicht op het Piazza del Duomo en de rest van de stad. Het is, op de Sint Pieter na, de grootste basiliek ter wereld.

Santa Maria delle Grazie Kerk

Laatste Avondmaal Leonardo - Kerken MilaanDe Santa Maria delle Grazie Kerk is de meest bezichtigde toeristische trekpleister in Milaan. De reden hiervoor is de beroemde muurschildering van Leonardo Da Vinci, Het Laatste Avondmaal. De kerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is heel erg aan te bevelen een bezoek aan de kerk (en vooral de schildering) vooraf te reserveren.

Sant’Ambrogio Basiliek

Sant'Ambrogio Basiliek - Top 10 Bezienswaardigheden MilaanDe Sant’Ambrogio Basiliek bevindt zich in het zuid-oostelijke deel van het centrum van Milaan en hoort tot de belangrijkste toeristische attrakties van de stad. De basiliek is gewijd aan de schtusheilige van de stad en is al in de 4e eeuw gebouwd. Er is ook een klein museum aan deze kerk verbonden.

San Lorenzo Maggiore Basiliek

San Lorenzo Maggiore Basiliek - Kerken MilaanDe San Lorenzo Maggiore Basiliek is een vroeg-Christelijke kerk in Milaan. Hoogtepunten zijn de Madonna del Latte bij het hoofdaltaar en de Sant’Aquilino Kapel. De oorspronkelijke kerk is in de 4e eeuw gebouwd, maar dankzij de vele verbouwingen zijn er ook architectonische elementen van een recentere datum te zien.

Santa Maria del Carmine Kerk

De Santa Maria del Carmine Kerk is een van de belangrijkste kerken van Milaan. Ze bevindt zich in de wijk Brera. Het hoogtepunt van de kerk is de ne-Gotische façade. Enkele malen per week wordt de mis hier in het Engels gehouden.

Chiaravalle Abdij

Chiaravalle Abdij - Kerken MilaanDe Abbazia di Chiaravalle bevindt zich in de gelijknamige deelgemeente van Milaan en is een van de eerste Gotische gebouwen in Italië. Het opvallendste aspekt is de toren die Ciribiciaccola genoemd wordt. De abdij is in de 12e eeuw opgetrokken.

Kleinere Kerken Milaan

San Vittore al Corpo Basiliek

De San Vittore al Corpo Basiliek is gebouwd om er de lichamen van twee heiligen onder te kunnen brengen. Het belendende klooster is omgebouwd tot museum.