Santa Maria del Carmine Kerk Milaan

Zeg het voort
Share

De Santa Maria del Carmine Kerk is een van de belangrijkste kerken van Milaan. Ze bevindt zich in de wijk Brera. Het hoogtepunt van de kerk is de ne-Gotische façade. Enkele malen per week wordt de mis hier in het Engels gehouden.

Weetjes Santa Maria del Carmine Kerk Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria del Carmine is Piazza del Carmine, 2 – 20121 Milano (tel. +39 0286463765). Metro: Cairoli (M1), Lanza (M2). Openingstijden: 08.00 tot 18.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Speciale Evenementen

Op zondag worden er drie missen in het Engels gehouden (08.30, 10.30 en 16.30 uur). Op donderdag (17.00) wordt de mis zowel in het Engels als het Tagalog gevierd.

Geschiedenis

De huidige versie van de Santa Maria del Carmine Kerk is in 1673 door Antonio Pozzone ontworpen , maar werd uiteindelijk pas in 1880, met de door Carlo Maciachini ontworpen facade voltooid.

Zoals twee bas-reliëfs aan weerszijden van de centrale toegangsdeur aangeven, was de kerk bij de bouw gewijd aan de Annunciazione (“Maria-Boodschap”). Later kreeg ze de naam Chiesa della Purificazione en vervolgens de huidige naam.

In de loop der eeuwen is de kerk een aantal keren ingestort en weer opnieuw opgebouwd.

De klokkentoren is in 1664 door Sandrini gebouwd, maar werd in de 18e eeuw door de Oostenrijkers verlaagd.

De facade wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van de neo-Gothische Lombardijse kunst. Ze is gemaakt van baksteen en heeft drie roosvensters.

De Orde der Carmelieten had zich halverwege de 12e eeuw in Milaan gevestigd. In 1268 vierden ze de eerste mis in een paviljoen dichtbij het huidige Castello Sforzesco en korte tijd later werd met de bouw van een kerk begonnen.

Hoewel de kerk na een brand in 1330 meteen weer opgebouwd werd, verhuisden de Carmelieten aan het einde van de 14e eeuw naar de Porta Comasina om daar een nieuwe kerk en klooster te bouwen.

In 1400 ontwierp Gian Galeazzo de nieuwe kerk en kreeg Bernardo Da Venezia de leiding over de construktie. In 1446 stortte het gebouw in en drie jaar later kreeg Pietro Antonio Solari de leiding over de reconstruktie, die door vrijwel de hele aristocratie van Milaan toegemoedigd werd.

Een aantal leden van deze aristocratische families zou ook in de verschillende kapellen van de kerk begraven worden.

Na de grote verbouwing in de 17e eeuw werden ook vele kunstwerken aan het interieur van de kerk toegevoegd.

Bezienswaardigheden

  • Kapel 1 rechts: In deze Madonna del Carmine Kapel hangt de “Madonna tussen de Heiligen” van de hand Camillo Procaccino, die van 1616 tot 1619 aan deze kapel werkte.
  • De “Madonna tussen Twee Engelen” bij het altaar is geschilderd door Volpino.
  • Camillo Procaccino schilderde ook de Circoncisione boven de tweede boog aan de rechterzijde.
  • Ook in de rest van de kerk zijn een aantal grote doeken van de hand van Procaccino te zien.
  • Camillo Mandriani schilderde het doek dat “San Giacomo” afbeeldt.
  • Fiammenghino was verantwoordelijk voor de “Triomf van het Paradijs” aan de linkerwand.
  • De “Wederopstanding van Lazarus” is eveneens van de hand van Fiammenghino.
  • De “Madonna met Kind en Heiligen” op de achtermuur is geschilderd door Nuvolose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *