Moderne Gebouwen Milaan

Zeg het voort
Share

Hoewel Milaan al lang bestaat en een uitgebreide geschiedenis kent zijn er veel meer moderne gebouwen te zien dan in Rome. Er wordt ook veel meer in de hoogte gebouwd dan in de hoofdstad, waar het nog steeds niet toegestaan is gebouwen neer te zetten die hoger zijn dan het Vaticaan.

Moderne Gebouwen Milaan

Pirelli Toren

De Pirelli Toren bevindt zich tegenover het centrale station van Milaan en wordt gezien als het symbool van de economische wederopstanding van de stad na de Tweede Wereldoorlog. Tot het jaar 2010 was de Torre Pirelli het hoogste gebouw van Milaan.

Palazzo Mezzanotte

Palazzo Mezzanotte - Moderne Gebouwen MilaanHet Palazzo Mezzanotte is in de 30’er jaren van de vorige eeuw gebouwd als de zetel van de beurs van Milaan. Onder het gebouw zijn de ruïnes van het Teatro Romano te zien. De Sala della Grida heeft een plafond dat 36 meter hoog is.

Torre Branca

Torre Branca - Moderne Gebouwen MilaanDe Torre Branca is een construktie van stalen buizen in het Parco Sempione in Milaan. De toren staat dichtbij het Palazzo dell’Arte, waar de Triennale gehouden wordt. Ze is in 1933, iets hoger dan de bedoeling was, ter gelegenheid van deze Triennale opgetrokken.

Torre Velasca

Torre Velasca - Moderne Gebouwen MilaanDe Torre Velasca is één van de symbolen van de na-oorlogse economische wederopstand van Milaan. Het is tussen 1956 en 1958 gebouw op een plek die in de oorlog geheel platgebombardeerd was. Vanwege de vorm doet het nogal aan een paddestoel denken.

Il Sole 24 Ore

Het gebouw waar de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore gevestigd is is ontworpen door de beroemde architekt Renzo Piano. Het bevindt zich in de wijk Fiera en is op een al bestaande struktuur gebouwd.