Pirelli Toren Milaan

Zeg het voort
Share

De Pirelli Toren bevindt zich tegenover het centrale station van Milaan en wordt gezien als het symbool van de economische wederopstanding van de stad na de Tweede Wereldoorlog. Tot het jaar 2010 was de Torre Pirelli het hoogste gebouw van Milaan.

Weetjes Pirelli Toren Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Grattacielo Pirelli is Piazza Duca d’Aosta, 1 – 20124 Milaan (tel. +39  0267651;  voor reserveringen +39 0245487400 ). Een bezoek aan de toren dient vooraf gereserveerd te worden. Geheel toegankelijk voor gehandicapten.

Geschiedenis

Pirelli Toren Milaan

Pirelli Toren

De Pirelli Toren wordt door de Milanezen zelf de Pirellone genoemd. Ze is tussen 1956 en 1961 door een groep architekten (waaronder Pier Luigi Nervi en Gio Ponti) voor de maatschappij Pirelli gebouwd.

De toren is 127 meter hoog en is sinds 1978 de zetel van de regio Lombardije. In dat jaar werd de toren ook verbouwd, naar een ontwerp van de van oorsprong Nederlandse (maar later tot Italiaan genaturalizeerde) architekt Bob Noorda.

In 2002 vloog een Zwitserse toerist zijn vliegtuigje per ongeluk de toren in en moest ze gerestaureerd worden, wat tot 2005 duurde.

Tot 2010 was het het hoogste gebouw van Milaan, een eer die toen door het Palazzo Lombardia opgeëist werd. Tegenwoordig is de Torre Unicredit de hoogste toren van Milaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *