Vliegveld Linate Milaan

Zeg het voort
Share

Hoewel Malpensa groter en bekender is, is Linate het vliegveld van Milaan zelf. Het ligt op 7 kilometer van het stadscentrum en is erg makkelijk te breiken, zowel met het openbaar vervoer als met een eigen auto.

Weetjes Vliegveld Linate Milaan

De officiële naam van Linate is Aereoporto Enrico Forlanini. Het vliegveld wordt vooral gebruikt voor nationale vluchten en voor korte afstanden binnen Europa, waaronder veel door budget luchtvaartmaatschappijen verzorgde vluchten.

Openbaar Vervoer van en naar Linate

Buslijnen 73 (elke dag om de 10 minuten van 05.35 tot 12.35 uur) en X73 (elke dag behalve in het weekend om de 20 minuten van 07.00 tot 20.00 uur) rijden vanaf het Milan Piazza San Babila M1 naar het Vliegveld Linate. Een kaartje kost 1,50 Euro.

Vanaf het Centrale Station van Milaan verzorgen de maatschappijen Starfly (elke dag, om de 30 minuten) en ATM (elke dag, behalve in het weekend) een directe verbinding met Linate. Kaartje voor deze bussen koopt U van de chauffeur.

Er is geen treinstation bij Linate.

Met de auto van en naar Linate

De luchthaven is makkelijk bereikbaar via de Viale Forlanini, die direkt naar de Terminal voert. Wanneer U via de Tangenziale Est (A51) komt, neem afslag 6 en volg de aanwijzingen naar Linate Airport. Uiteindelijk komt U bij de Viale Forlanini.

Alle grote autoverhuurbedrijven hebben een kantoor op Linate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *