Vliegveld Malpensa Milaan

Zeg het voort
Share

De officiele naam van Malpensa, dat eigenlijk in de provincie Bergamo ligt, is Aeroporto Città di Milano. Het is op het Romeinse vliegveld Fiumicino na het grootste vliegveld van Italië.

Weetjes Vliegveld Malpensa Milaan

Openbaar Vervoer van Malpensa naar Milaan

Het is redelijk makkelijk met het openbaar vervoer van het vliegveld naar het centrum van Milaan te reizen. Er zijn zowel bus- als treinverbindingen.

Trein

De Malpensa Express is een trein die van het vliegveld naar de stations Milano Caderna (reistijd 25 minuten), Milano Centrale (52 minuten) en Milano Porta Garibaldi rijdt. Deze trein vertrekt elke 15 minuten.

Bus

Er zijn 2 maatschappijen die een direkte verbinding verzorgen tussen het station Milano Centrale en Terminal 1 en 2 op Malpensa. Beide maatschappijen, STIE Autostradale en Air Pullman vertrekken elke 20 minuten.

Taxi

De prijs van een taxi van Malpensa naar het centrum van Milaan is 70 Euro. Er is een taxistandplaats bij de aankomsthal van zowel Terminal 1 (begane grond, uitgang gate 6) als Terminal 2 (uitgang gate 4).

Eigen Vervoer

Voor reizigers die over de A8 naar Malpensa reizen, neem de BUSTO ARSIZIO – MALPENSA exit en volg dan de SS336 in de richting GALLARATE – MALPENSA.

Voor reizigers die over de A4 reizen, sla af bij de MARCALLO MESERO exit, volg de borden naar MARCALLO – MESERO – MALPENSA en neem vervolgens de SS336DIR naar MALPENSA- A8 – MILAN – VARESE.

Autoverhuurbedrijven

Alle grote bedrijven hebben een kantoor in Terminal 1. In Terminal 2 zijn dit enkel AVIS en EUROPCAR.

Meer vliegvelden in Milaan informatie

  • Bergamo Orio al Serio: Dit is de luchthaven die vooral door RyanAir gebruikt wordt en ligt eigenlijk niet in Milaan (al schildert RyanAir het wel als zodanig af), maar bij Bergamo.
  • Het tweede vliegveld van Milaan zelf heet Linate.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *