Cimitero Monumentale Milaan

Zeg het voort
Share

Het Cimitero Monumentale is een enorm kerkhof in Milaan, waar verschillende beroemde mensen in indrukwekkende tombes begraven zijn. Het hoogtepunt is een kerk-achtig gebouw dat Famedio genoemd wordt en waar o.a. de schrijver Alessandro Manzoni begraven ligt.

Weetjes Cimitero Monumentale Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Cimitero Monumentale is Piazzale Cimitero Monumentale – 20154 Milaan (tel. +39 0288465600). Tram: 2, 4, 12, 14, 33. Bus: 37. Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 08.00 tot 18.00 uur. Entrée: Gratis.

Weetjes Cimitero Monumentale (Milaan)

Cimitero Monumentale Milaan

Famedio

Het Monumentale Kerkhof is in een Gothische stijl ontworpen door de architekt Carlo Maciachini en gebouwd tussen 1865 en 1866.

Het Cimitero Monumentale van Milaan heeft een oppervlakte van 250 duizend vierkante meter. Het is in drie stukken opgesplitst: In het midden liggen de katholieken begraven, aan de rechterzijde de joden en de linkerkant huisvestigt de tombes van de niet-katholieken.

Langs de lanen die het kerkhof doorkruisen zijn borden neergezet die aangeven waar de interessantste tombe’s zich bevinden.

In 1970 werd het kerkhof uitgebreid aan de Via Farini zijde.

Het hele kerkhof staat vol met interessante skulpturen, maar de hoogtepunten worden hieronder genoemd.

 

Bezienswaardigheden Cimitero Monumentale

Tombe Manzoni - Cimitero Monumentale Milaan

Tombe van Manzoni

De Famedio bevindt zich bovenaan een monumentale trap. Hier ligt o.a. de Italiaanse schrijver Alessandro Manzoni, beroemd dankzij het schitterende I Promessi Sposi (“De Verloofden”) begraven. Deze tombe is in 1883 ingewijd. Het bronzen standbeeld op de façade is gemaakt door Ludovico Pogliaghi en verbeeldt de Glorie, terwijl de lunetten en mozaïeken de geschiedenis, het licht en de beroemdheid symbolizeren. Andere beroemde personages die in de Famedio begraven liggen zijn de Nobelprijs-winnaar Salvatore Quasimodo, de filosoof Carlo Cattaneo en de schilder Francesco Hayez. Het woord famedio is overigens een neologisme dat gecreëerd is door de woorden fama (“faam”) en tempio (“tempel”) samen te voegen.

De tombe van de familie Campari is versierd met een meer dan levensgrote bronzen “Laatste Avondmaaltijd”. Het kunstwerk is in 1935 door Giannino Castiglioni gemaakt.

De tombe van Arturo Toscanini is vervaardigd door Leonardo Bistolfi en staat in het teken van de vroeg gestorven zoon van de orkestleider met op de voorkant van het monument een afbeelding van de boot die diens stoffelijke resten van New York terug naar Italië bracht.

De Cremati-tempel is in in 1876 in Griekse stijl gebouwd, maar wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. De ontwerer was Clericetti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *