Giardino della Guastalla Milaan

Zeg het voort
Share

De Giardino della Guastalla is één van de mooiste en oudste publieke tuinen van Milaan. De met ontelbare standbeelden en andere beeldhouwwerken versierde tuin stamt uit de 16e eeuw. De vijver aan de westzijde is in de 17e eeuw toegevoegd.

Weetjes Giardino della Guastalla Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de tuin is Via Francesco Sforza, 25 – 20122 Milano. Andere ingangen bevinden zich aan de Via San Barnaba en de Via Guastalla. Tram: 12, 16, 23, 24, 27. Toegang: Gratis. De tuin gaat om 07.00 open en afhankelijk van het jaargetijde tussen 19.00 en 22.00 uur dicht.

Geschiedenis Giardino della Guastalla

De tuin is in 1555 eeuw aangelegd, in opdracht van Paola Ludovica Torelli, de Gravin van Guastalla. Haar man stierf toen ze nog erg jong was en ze gebruikte haar geld om het Guastalda College voor dochters van verarmde aristocratische families te bouwen.
De architekt van het college was Pellegrino Tibaldi. De tuin werd enkel door inwoners van het college gebruikt. In 1937 verhuisde het college naar Monza en nu is enkel de tuin er nog. In 1939 werd het een publieke tuin.

De Giardino della Guastalla is vrij klein (1,2 hectare). Aan de westzijde is er een in barokke stijl aangelegde vijver en overal staan monumenten en standbeelden. Deze vijver is een toevoeging uit de 17e eeuw, toen ook de rest van de tuin min of meer zijn huidige aanblik kreeg.
De neo-klassieke tempel die in de tuin staat is ontworpen door Luigi Cagnola, die ook verantwoordelijk was voor de Arco della Pace op het Piazza Sempione.

Een tweede bouwwerk uit de 17e eeuw dat in de tuin staat wordt opgeluisterd met terra-cotta standbeelden die “Maria Magdalena en de engelen” voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *