Piazza Mercanti Milaan

Zeg het voort
Share

Het Piazza Mercanti bevindt zich meteen ten westen van het Piazza Duomo in Milaan. Het vormt één van de beste illustraties van de ontwikkeling van de Milanese architektuur tussen de middeleeuwen en de 17e eeuw.

Adres en Openbaar Vervoer Piazza Mercanti

De postcode van het Piazza Mercanti is 20123 Milano. Metro: 1, 3 (Duomo)

Weetjes Piazza Mercanti

Piazza Mercanti Milaan

Piazza Mercanti in de 18e eeuw

In de middeleeuwen was het plein het centrum van Milaan en er staan dan ook verschillende mooie en interessante gebouwen.

Men begon in 1251 met de verfraaiing van het plein, dat rechthoekig was en geheel omsloten door gebouwen. Men kon het verlaten door onder één van de zes bogen die tussen de verschillende paleizen gebouwd waren en alle naar één van de stadspoorten van Milaan liepen door te lopen.

Het was in die tijd wel twee keer zo groot als het nu is, aangezien de huidige Via Mercanti er toen nog deel van uitmaakte.

Bezienswaardigheden Piazza Mercanti

  • Het Palazzo della Ragione stamt uit 1228 en hoort tot de bekendste middeleeuwse gebouwen.
  • Aan de overkant van het plein bevindt zich de wit-marmeren Loggia degli Osii, in opdracht van Matteo Visconti in 1316 gebouwd.
  • Hiernaast staat het Palazzo delle Scuole Palatine, dat tussen 1644 en 1645 door Carlo Buzzi opgetrokken is en waarvoor de 14e eeuwse Scuola del Broletto plaats heeft moeten maken.
  • Uit de 15e eeuw stamt het Casa dei Panigarola, de voormalige zetel van het Ufficio degli Statuti van Milaan.
  • Het Palazzo dei Giureconsulti (n. 2) is in 1561 gebouwd door Paus Pius IV, die toen hij nog een gewone Milanees was Angelo Maria Medici heette.
  • In 1272 werd de klokkentoren gebouwd die op het plein te zien is. In 1601 werd hier de rest van het gebouw dat nu de Torre di Napo heet omheen gebouwd.

Meer bezienswaardigheden Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *