Top 10 Bezienswaardigheden Milaan

Zeg het voort
Share

Hoewel Milaan niet de meest pittoreske stad van Italië is, is er natuurlijk volop te zien, al was het alleen maar door de elegant geklede mensenmenigte die zich dagelijks door de hoofdstad van Lombardije beweegt.

Top 10 Bezienswaardigheden Milaan

1. Het Laatste Avondmaal

De Santa Maria delle Grazie Kerk is de meest bezichtigde toeristische trekpleister in Milaan. De reden hiervoor is de beroemde muurschildering van Leonardo Da Vinci, Het Laatste Avondmaal. De kerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is heel erg aan te bevelen een bezoek aan de kerk (en vooral de schildering) vooraf te reserveren.

2. Duomo

Duomo - Top 10 Bezienswaardigheden MilaanDe Duomo van Milaan is, op Leonardo Da Vinci’s “Laatste Avondmaal” na, de grootste toeristische trekpleister van Milaan. Het dak van deze kathedraal staat vol met honderden beeldhouwwerken en biedt ook een mooi uitzicht op het Piazza del Duomo en de rest van de stad. Het is, op de Sint Pieter na, de grootste basiliek ter wereld.

3. Castello Sforzesco

Castello Sforzesco - Top 10 Bezienswaardigheden MilaanHet Castello Sforzesco is een 14e eeuws kasteel aan het Piazza Castello in Milaan. In de salons ruimtes rond de binnenplaats van het kasteel zijn een aantal museumpjes gehuisvestigd, waar werken van beroemde kunstenaars als Bramante en Leonardo Da Vinci te zien zijn. In één van de torens werden vroeger valken gehouden.

4. La Scala Operahuis

La Scala Operahuis - Historische Gebouwen MilaanHet Teatro La Scala in Milaan is het beroemdste operahuis van Italië en behoort tot de meest prestigieuze ter wereld. Het is tegen de 18e eeuw gebouwd op de plek waar voorheen een kerk stond. De laatste restauratie is in 2004 voltooid. Er is ook een museum, met o.a. antieke muziekinstrumenten aan  verbonden.

5. Sant’Ambrogio Basiliek

Sant'Ambrogio Basiliek - Top 10 Bezienswaardigheden MilaanDe Sant’Ambrogio Basiliek bevindt zich in het zuid-oostelijke deel van het centrum van de stad en hoort tot de belangrijkste toeristische attrakties van de stad. De basiliek is gewijd aan de schtusheilige van de stad en is al in de 4e eeuw gebouwd. Aan deze kerk is ook een klein museum verbonden.

6. Brera Pinacotheek

Het beroemdste museum van Milaan is de Brera Pinacotheek, waar o.a. schilderijen van meesters als Raphaël te zien zijn. Het is gevestigd in een oud klooster.

7. Voetbalstadion

San Siro/Meazza: Niet iedere stad heeft twee voetbalclubs die de Champions League gewonnen hebben. Wanneer Inter thuis speelt heet het stadion Meazza, wanneer Milan de gastheer is wordt het omgedoopt tot San Siro.

8. Piazza Mercanti

Piazza Mercanti is een middeleeuws plein, dat nu enkel voor voetgangers toegankelijk is, en vroeger het handels- en politieke centrum van Milaan vormde.

9. Galleria Vittorio Emanuele II

Een paradijs voor shopaholics (met veel geld). De Galleria Vittorio Emanuele II is in de 19e eeuw gebouwd, kort na de éénwording van Italië en huisvestigt de ene elegante boetiek na de andere.

10. Quadrilatero d’Oro

Nog meer winkelen: De Quadrilatero d’Oro is een plein met alleen maar beroemde winkels, van Prada tot Armani tot Chanel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *