Quadrilatero d’Oro Milaan

Zeg het voort
Share

De Quadrilatero d’Oro is de naam van de modewijk van Milaan. Alle grote Italiaanse modemerken hebben hier een winkel en het (rijke) mensen kijken is er dan ook net zo leuk als het windowshoppen zelf.

Weetjes Quadrilatero d’Oro

Versace, Armani, Dolce & Gabbana, Chanel zijn allemaal vertegenwoordigd in deze wijk, maar er zijn ook winkels voor mensen met iets minder goed gevulde portemonnees.

Het is niet voor niets dat de modewereld her zijn tehuis gevonden heeft, aangezien de straten geflankeerd worden door elegante, tussen de 17e en 19e eeuw gebouwde paleizen. In de 19e eeuw kreeg de wijk dan ook dankzij deze door rijke Milanezen neergezette woningen de bijnaam Quadrilatero d’Oro.

Bezienswaardigheden Quadrilatero d’Oro

  • Het Museo di Milano, dat de geschiedenis van Milaan toont, zetelt in het 18e eeuwse Palazzo Morando Attendolo Bolognini.
  • Het Museo Poldi Pezzoli (Via Manzoni 12, tel. +39 02794889) is een privé-museum met een gevariëerde verzameling, die naast schilderijen en beeldhouwwerken bestaat uit o.a. wapens en tapijten.
  • Een vergelijkbaar museum is het Museo Bagatti Valsecchi (via Gesù 5). Het zetelt in het Palazzo Bagatti Valsecchi en legt zich vooral toe op de decoratieve kunst uit de Renaissance.

Straten in de Quadrilatero d’Oro

De straten van de wijk vaak enkel toegankelijk voor voetgangers, horen tot de bekendste van de stad. De allerberoemdste zijn de Via Montenapoleone, de Via Della Spiga en de Via Manzoni.

  • De Via Montenapoleone is genoemd naar een bank die tot het einde van de 19e eeuw in de straat gehuisvestigd was en Monte Napoleone heette. Het was de eerste straat waar de beroemde modeontwerpers zich vestigden. O.a. Gucci, Versace en Luis Vuitton zetelen in de straat.
  • De Via della Spiga  heeft Dolce and Gabbana, Bulgari, Krizia en Sergio Rossi als beroemdste namen.
  • De bekendste designers op de Via Sant’Andrea zijn Chanel, Armani en Hermès. Ook het museum van de stad (zie boven) zetelt in deze straat.
  • De Via Manzoni wordt enigszins ontsierd door het drukke verkeer. Eén van de bekendste hotels van Milaan, het Grand Hotel de Milan, bevindt zich in deze straat.
  • In de Via Bigli bevinden zich de oudste huizen van de wijk. Deze stammen uit het einde van de 16e en het begin van de 17e eeuw.
  • In de Via Gesù zetelt o.a. Cartier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *