Historische Gebouwen Napels

Zeg het voort
Share

In de loop van haar eigen geschiedenis heeft Napels een hoofdrol gespeeld in de geschiedenis van verschillende koninkrijken. Het grote aantal kastelen in de stad getuigt hiervan. In het centrum staan nog tientallen gebouwen uit de Renaissance en de barokke tijd die getuigen van de rijkdom van de verschillende heersers over de stad.

Top Historische Gebouwen Napels

Castel dell’Ovo

Castel dell'Ovo - Historische Gebouwen NapelsHet Castel dell’Ovo is waarschijnlijk het enige beroemde gebouw op de wereld dat naar een ei genoemd is. Volgens Virgilius ligt dit ei onder het kasteel en als het breekt zullen zowel het kasteel als de stad vallen. Voorzichtigheid bij het binnenlopen is dus vereist.

Castel Nuovo

Het Castel Nuovo op het Piazza Municipio is de zetel van het Museo Civico van de stad. In één van de zalen werden ooit adelen afgeslacht, in een andere zaal kan men door een glazen vloer Romeinse ruïnes bezichtigen.

San Carlo Theater

San Carlo Theater - Historische Gebouwen NapelsHet San Carlo Theater is het grootste en oudste operahuis van Italië. Het bevindt zich naast het Palazzo Reale, waar een aan het theater gewijd multimediamuseum (Memus) gehuisvestigd is. Wanneer er geen voorstellingen zijn, worden er rondleidingen gegeven.

Castel Sant’Elmo

Castel Sant'Elmo - Historische Gebouwen NapelsHet Castel Sant’Elmo is kasteel in de wijk Vomero. Het begon zijn bestaan als kerk en is nu de zetel van een moderne kunst museum, het Museo Napoli Novecento. Vanaf het kasteel heeft men een prachtig panorama over een groot deel van de stad.

Palazzo Reale di Capodimonte

Het Palazzo Reale di Capodimonte in het park van dezelfde naam is één van de vroegere paleizen van Koning Charles VII van Bourbon en de huidige zetel van het Museo di Capodimonte.

Palazzo Reale

Het andere Koninklijke Paleis van de stad is iets minder interessant, maar heeft wel een schitterend park met gratis uitzicht over de Golf van Napels.

Palazzo Donn’Anna

Palazzo Donn'Anna NapelsHet Palazzo Donn’Anna is een, uiterst pittoresk, historisch gebouw in de wijk Posillipo. Het staat aan de kust, op een plek waar eerder de Villa La “Serena” stond. Koningin Jeanne d’Anjou liet hier haar minnaars in zee werpen wanneer ze hen beu was.

Meer Historische Gebouwen Napels

De architekt Ferdinando Sanfelice maakte in de eerste helft van de 18e eeuw naam met zijn op de barokke architektuur geinspireerde gebouwen. Vooral zijn gebruik van dubbele trappen was baanbrekend. Twee bekende voorbeelden zijn het Palazzo Sanfelice (dat hij voor zijn eigen familie ontwierp) en het Palazzo dello Spagnuolo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *