Castel Nuovo Napels

Zeg het voort
Share

Het Castel Nuovo (“Nieuwe Kasteel”) is een 13e eeuws kasteel in Napels dat ook dienst doet als zetel van het Museo Civico, dat een collectie kunstwerken herbergt, die een tijdperk omvat van de 14e tot de 20e eeuw.

Weetjes Castel Nuovo Napels

Adres, Toegangsprijs en Openingstijden

Het adres van het Castel Nuovo is Piazza Municipio – 80133 Napels (tel. +39 0817955877). Bus: 140, N1, N3, R1, R2. Openingstijden: 09.00 tot 10.00 uur. De kassa sluit om 18.00 uur. Zondag gesloten. Toegangsprijs: 5 Euro.

Geschiedenis Castel Nuovo Napels

De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de tijd van Charles I van Anjou, die het centrum van zijn Koninkrijk in Napels wilde vestigen. De stad moest daarom beter beveiligd worden en hij liet niet alleen de muren rond de haven en de stad zelf uitbreiden, maar ook een Franciskaans klooster ombouwen tot het huidige Castel Nuovo.

Het kreeg de naam “Nieuw Kasteel” aangezien er al twee andere kastelen (het Castel dell’Ovo en het Castel Capuano) in Napels bestonden.

Nadat de bouw van het kasteel voltooid was, werd het een populaire plek onder de kunstenaars en niemand minder dan Giotto schilderde een groot gedeelte van het interieur.

De huidige aanblik van het kasteel is deels het resultaat van een grote verbouwing door de Aragonezen en deels van een restauratie die in eerste helft van de 20e eeuw plaats vond.

De triomfboog boven de ingang heet Torre della Guardia (“Wachttoren”) en herdenkt de zege van de Aragonezen bij de inval in de stad in 1443.

Het Castel Nuovo wordt ook wel Maschio Angioino genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *