San Carlo Theater Napels

Zeg het voort
Share

Het San Carlo Theater in Napels is het grootste en oudste operahuis van Italië. Het bevindt zich naast het Palazzo Reale, waar een aan het theater gewijd multimediamuseum (Memus) gehuisvestigd is. Wanneer er geen voorstellingen zijn, worden er rondleidingen gegeven.

Weetjes San Carlo Theater Napels

Openingstijden, Toegangsprijs en Adres

Het Teatro San Carlo bevindt zich op de Via San Carlo 98 – 80133 Napels (tel. +39 0817972468). De openingstijden en de toegangsprijs hangen van de voorstellingen af. Tickets kunnen tussen de 15 en de 100 Euro kosten. Gedurende de zomermaanden zijn er geen voorstellingen.

Geschiedenis San Carlo Theater

San Carlo Theater Napels

San Carlo Theater

Het originele theater is in 1737 gebouwd, maar het moest helemaal opnieuw opgebouwd worden na een brand in 1816. De architekt die verantwoordelijk was voor alle weelde en pracht was Antonio Niccolini.

De laatste restauratie kostte maar liefst 76 miljoen Euro, maar heeft wel voor een perfekte acoustiek gezorgd, en een geweldige achtergrond voor de ballet-, klassieke muziek- en operavoorstellingen die er gehouden worden.

Kleinerschaligere voorstellingen vinden soms plaats in het Teatrino di Corte in het Palazzo Reale.

Rondleidingen San Carlo Theater

De rondleidingen kunnen het best vooraf geboekt worden. Op zondagen zijn er speciale rondleidingen, soms o.l.v. de acteurs zelf. Een aperitivo is dan inbegrepen. De tours kosten 6 Euro (3 Euro met korting). De rondleidingen worden elk uur gegeven van 10.30 tot 16.30 uur (op zondag 10.30 tot 12.30 uur). In Januari en Februari zijn er enkel rondleidingen in de ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *