Museo Civico Napels

Zeg het voort
Share

Het Museo Civico van Napels is gehuisvestigd in één van de kastelen van de stad, het Castel Nuovo. Het museum neemt drie verdiepingen in beslag, waarvan de begane grond het meest belangwekkend is.

Weetjes Museo Civico Napels

Adres, Toegangsprijs en Openingstijden

Het adres van het Museo Civico is Piazza Municipio – 80133 Napels (tel. +39 0817955877). Bus: 140, N1, N3, R1, R2. Openingstijden: 09.00 tot 10.00 uur. De kassa sluit om 18.00 uur. Zondag gesloten. Toegangsprijs: 5 Euro.

Hoogtepunten Museo Civico Napels

  • Van het oorspronkelijk slot is enkel de Cappella Palatina nog redelijk intact, met helaas slechts enkele fragmenten van Giotto’s fresco’s. Boven de deur is een mooi Catalaans roosvenster te zien.
  • De triomfboog boven de ingang heet Torre della Guardia (“Wachttoren”) en herdenkt de zege van de Aragonezen bij de inval in de stad in 1443.
  • Bij restauratiewerkzaamheden in de Sala dei Baroni werden Romeinse ruïnes (o.a. een zwembad) ontdekt, die nu in de Sala dell’Armeria te zien zijn (d.m.v. een glazen vloer). De skeletten stammen uit de middeleeuwen.
  • De door Guglielmo Monaco gemaakte bronzen deur uit de 15e eeuw, waarin een heuse kanonskogel vastgeklemd zit.
  • Over het algemeen zijn de zalen op de begane grond het interessantst, vanwege de vele muurschilderingen en beeldhouwwerken.

Piazza Municipio – 80133 Napels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *