Ondergronds Napels

Zeg het voort
Share

Onder Napels bevindt zich een labyrint van gangen en grotten dat mettertijd tot één van de meest bezochte toeristische attrakties van de stad geworden is. Er zijn verschillende legendes aan deze gangen verbonden.

Weetjes Ondergronds Napels

Ondergronds Napels Bezoeken

Er zijn twee plekken van waaruit rondleidingen georganizeerd worden. De eerste is op het Piazza San Gaetano 68 en de tweede op het Piazza del Plebiscito (naast Bar Gambrinus). Tel.: (+39) 081296944. Rondleidingen in het Italiaans beginnen op elk heel uur vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur. Rondleidingen in het Engels beginnen om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 18.00 uur. Toegangsprijs: 9 Euro.

Geschiedenis Ondergronds Napels

De totale lengte van de gangen is ongeveer 80km. De diepste grot ligt ongeveer 40m onder de grond.

De grotten werden oorspronkelijk gecreëerd bij het uitgraven van de gelige  vulkanische steensoort tufa (tufsteen), die gebruikt werd om er huizen mee te bouwen.

Ze bestonden al in het jaar 400 vòòr Chr. en werden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo deden ze niet enkel dienst als schuilplaatsen en als catacomben, maar werden ze ook voor religieuze doeleinden benut. Ook werden ze vaak gebruikt om er afval te storten.

In de loop der eeuwen werden de grotten vaak gebruikt als behuizing door arme mensen. Kleine kinderen kropen dan soms door extreem nauwe gangen om bij andere families voedsel te gaan stelen. De onverklaarbare diefstal werd aan de goedaardige geest Munaciello toegeschreven. Munaciello werd beschreven als een monnik met een kap en zijn hulp wordt door het bijgelovige deel van de bevolking vaak aangeroepen om een verloren voorwerp terug te vinden of om een loterij nummer te voorspellen.

Tijdens de tweede wereldoorlog schuilden de mensen er vaak voor bombardementen. Allerhande graffiti op de muren van de gangen getuigen hiervan.

Het gangensysteem werd ook gebruikt om het water dat via aquaducten de stad ingevoerd werd in ondergrondse ruimtes op te slaan, zodat er op verschillende plekken in de stad drinkwater beschikbaar was. Dit systeem, dat uit de Griekse tijd stamde, werd tot de 19e eeuw gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *