Piazza del Gesù Nuovo Napels

Zeg het voort
Share

Het Piazza del Gesù Nuovo in Napels is één van de mooiste en levendigste pleinen van de stad. Bezienswaardigheden zijn de kerk die haar naam aan het plein gegeven heeft, de Santa Chiara Basiliek en de centrale obelisk.

Weetjes Piazza del Gesù Nuovo Napels

Het Piazza del Gesù Nuovo vormde vroeger de belangrijkste westelijke toegang tot de stad. Pas in de 16e eeuw zorgden twee veranderingen ervoor dat het plein haar huidige aanblik kreeg.

De eerste van deze veranderingen vond plaats omdat Ferrante Sanseverino het beu was dat een aantal woonhuizen zijn palazzo blokkeerden en dus liet hij deze woningen met de grond gelijkmaken.

Een aantal jaren later liet de Spaanse onderkoning Don Pedro de Toledo de oude stadspoort uit de tijd van de Anjou platgooien en de stadsmuren verder naar het westen verplaatsen.

Bezienswaardigheden Piazza del Gesù Nuovo Napels

  • Chiesa del Gesù Nuovo: Het oorspronkelijke palazzo Sanseverino. De oorspronkelijk façade is wel behouden gebleven.
  • Basiliek van Santa Chiara: Deze basiliek met bijbehorend klooster is gebouwd op de wat nog over is van oude Romeinse thermen uit de 1e eeuw.
  • Guglia dell’Immacolata: Deze, ook wel Obelisco dell’Immacolata genoemde obelisk bevindt zich midden op het plein. Elk jaar op 8 December beklimmen brandweermannen de obelisk om een bloemenkrans aan de voeten van de Maagd Maria te plaatsen. Het is ontworpen door Giuseppe Genuino (1747-1750).

Openbaar vervoer: Metro: Dante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *