Wijk Arenella Napels

Zeg het voort
Share

Het Arenella distrikt in Napels bevindt zich buiten het centrum van de stad en ligt op een heuvel, samen met de bekende wijk Vomero. Al sinds de dagen van het Romeinse Rijk is dit gedeelte van de stad een rustige plek om te ontsnappen aan het hectische leven in het centrum van Napels.

Weetjes Wijk Arenella Napels

De naam Arenella komt waarschijnlijk van het voormalige Piazzetta Arenella (dichtbij het huidige Piazza Muzij), dat een beetje de vorm van een arena had.

Tot de 20e eeuw was de wijk niet erg dicht bevolkt, op een paar villa’s van meer welstaande bewoners van de stad na. Er waren twee kleine nederzettingen (Arenella en Due Porte), die echter moeilijk, via een stijle, moeilijk begaanbaar pad te bereiken waren.

Hoewel er in 1886 al plannen waren om de wijk verder te ontwikkelen, werd er wegens geldgebrek pas met het echte werk begonnen in 1927. Er was veel ruimte overgelaten voor tuinen, etc. en tot de tweede wereldoorlog werden er nquwelijks huizen gebouwd al was de struktuur van de wijk, met als middelpunt het Piazza Medaglie d’Oro wel al zichtbaar.

Men begon pas echt met de bouw van nieuwe woningen in de tweede helft van de 20e eeuw, toen de belendende wijk Vomero vol begon te geraken.

Bezienswaardigheden Wijk Arenella Napels

  • De Kerk van Santa Maria del Soccorso all’Arenella is in de 17e eeuw gebouwd, hoewel er door de vele restauraties niets meer over is van de oorspronkelijke construktie.
  • Het geboortehuis van de schilder Salvator Rosa bevond zich in de buurt van de kerk, maar werd in 1938 verwoest. Een bronzen monument gewijd aan Rosa staat tegenwoordig op het Piazza Francesco Muzii.
  • De Kerk van Sant’Anna all’Arenella is in 1900 gebouwd.
  • Ook de Chiesa dell’Arciconfraternita di Santa Maria del Soccorso stamt uit de 20e eeuw, net als de Santa Maria della Rotonda en de Cangiani Kapel, die er nu erg modern uitziet, maar waarvan al in 1575 een versie bestond.
  • Het hoogste gedeelte van de wijk wordt in beslag genomen door een groot ziekenhuiscomplex, dat in de 20er jaren van de vorige eeuw gebouwd is.

Er zijn 4 metrostations in de wijk, alle op lijn 1 (Medaglie d’Oro, Montedonzelli, Rione Alto en Policlinico).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *