Wijk Posillipo Napels

Zeg het voort
Share

Posillipo hoort tot de mooiste en meest exclusieve wijken van Napels. De wijk ligt op een heuvel wordt gekenmerkt door schitterende villa’s, waartussen smalle, kronkelende steegjes naar de zee voeren.

Weetjes Wijk Posillipo Napels

Tot het begin van de 19e eeuw, toen de Via Posillipo aangelegd werd, woonden hier niet veel mensen. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er heel veel gebouwd in de wijk.

Posillipo kan het best te voet bezocht worden, door vanuit de wijk Mergellina de Via Posillipo op te lopen. Wanneer je dan verder de Via Marechiaro volgt, gevolgd door een aantal trappen, kom je bij een beroemd uitkijkpunt, waar ook verschillende restaurants te vinden zijn. Het Italiaanse traditionele lied “A Marechiaro”is hier geschreven.

Bezienswaardigheden Wijk Posillipo Napels

  • Op de Capo Posillipo bevindt zich het Virgiliano Park, waar men de mooiste panorama’s kan zien. Het uitzicht Golf van Napels, met de eilanden Capri, Procida en Ischia, is hier prachtig, iets waar de vele artiesten die schilderijtjes in het park verkopen gretig gebruik van maken.
  • Langs de kust zijn nog enige Romeinse ruïnes te zien, waaronder de residentie vanVedius Pollio en een klein amphitheater.
  • De Villa Rosebery is de residentie van de Italiaanse President, wanneer hij in Napels is.
  • Het Schilizzi Mausoleum is gebouwd voor diegenen die gedurende de twee werledoorlogen voor hun vaderland gestorven zijn.

Meer Bezienswaardigheden Wijk Posillipo Napels

  • De Chiesa dell’Addolorata is een in het begin van de 19e eeuw, toen er eigenlijk voor het eerst veel mensen in het distrikt kwamen wonen, in neo-klassieke stijl gebouwde kerk. Ze is nu redelijk vervallen en wordt niet meer gebruikt.

De naam Posillipo komt van het Griekse Pausílypon, dat “respijt van bezorgheid” betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *