Overige Attracties Perugia

Zeg het voort
Share

Behalve de kerken, museums en historische gebouwen heeft Perugia nog veel meer bezienswaardigheden. Deze zijn echter niet alle even makkelijk in categorieën in te delen. Deze lijst geeft een overzicht van de belangrijkste overige attrakties van de stad.

Overige Attracties Perugia

Fontana Maggiore

Fontana Maggiore - Overige Attrakties PerugiaDe Fontana Maggiore (letterlijk: de “Grootste Fontein”) in Perugia is één van de belangrijkste monumenten van de stad en wordt tot de meesterwerken van de Middeleeuwse beeldhouwkunst gerekend. De fontein is in de 13e eeuw ontworpen door vader en zoon Pisani.

Santa Elisabetta Mozaïek

De Mozaïek van Santa Elisabetta bevindt zich in de Scheikunde Faculteit van de Universiteit van Perugia en behoort tot de belangrijkste monumenten van de stad. Het is in de 2e eeuw na Chr. gemaakt en verbeeldt een luit-spelende Orpheus.

Aquadukt

Midden in Perugia staat een 13e eeuws aquadukt, waarboven zich een voetpad bevindt van waaraf men over de stad uit kan kijken. Dit middeleeuwse monument is oorspronkelijk gebouwd om de Fontana Maggiore op het Piazza IV Novembre van water te voorzien.

Etruskische Bron

De Etruskische Bron in Perugia was oorspronkelijk bedoeld om regenwater in op te vangen. Later werd er ook water uit ondergrondse bronnen in bewaard. De put is bijna 40 meter diep en bevindt zich aan het einde van de Via Piccinini.

Monumentaal Kerkhof

Het Monumentale Kerkhof (Cimitero Monumentale) van Perugia bevindt zich in de Via Enrico dal Pozzo. Het is in 1849 ingewijd door Bisschop Pecci, die het later zou schoppen tot paus Leo XIII. Het wordt gekenmerkt door grafmonumenten in stijlen die variëren van klassiek tot art-déco.

Middeleeuwse Werkplaatsen

In de straat die die het centrum van Perugia verbint met Monteluce zijn de ruïnes te zien van een aantal werkplaatsen van ambachtslieden in de Middeleeuwen. Tot het jaar 1000 was dit gedeelte van de stad nog een bossig terrein, maar vanaf die tijd begon men er permanente behuizingen te bouwen. Langzamerhand werd de stad op die manier uitgebreid, waarvan de werkplaatsen getuigenis doen.

Porta Sole Fort

De ruïnes van het bevinden zich bovenop de heuvel waarop Perugia gebouwd is. Bij de bouw in de 14e eeuw werd een Etruskische acropolis verwoest.