Loggia di Braccio Perugia

Zeg het voort
Share

The Loggia di Braccio (of de Loggia di Braccio Fortebracci) bevindt zich aan de zijkant van de San Lorenzo Kathedraal, de belangrijkste kerk van Perugia. Deze zijkant bevindt zich wel, i.p.v. de façade, op het centrale plein van de stad.

Weetjes Loggia di Braccio Perugia

De Loggia di Braccio is in 1423 gebouwd en genoemd naar de opdrachtgever, Braccio Fortebracci da Montone, heer van Perugia, die het had laten bouwen aan zijn, nu niet meer bestaande residentie.

Men denkt dat de architect Fioravante Fioravanti uit Bologna was.

Vier van de vijf originele bogen van de Loggia zijn nog te zien. Eén ervan is gedeeltelijk afgesloten. Ze worden ondersteund door achthoekige zuilen.

Onder de rechtse zuil zijn nog overblijfselen te zien van de basis van de klokkentoren van de oorspronkelijke kathedraal. Een gedeelte van de oude stadsmuren is ook nog zichtbaar.

Aan de linkermuur ziet men de “Steen der Gerechtigheid” (Pietra della Giustizia), die in 1234 door de stad Perugia gebruikt werd om er de publieke schuld mee ongedaan te maken. Het origineel van deze steen bevindt zich in het Palazzo dei Priori.

Langs deze muur kan men ook twee oude lengtematen uit Perugia zien de “voet” en de mezza canna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *