Via Maestà delle Volte Perugia

Zeg het voort
Share

De Via Maestà delle Volte is een zeer pittoreske steeg in het centrum van Perugia, die gekenmerkt wordt door een veelvoud aan bogen en gewelven (vandaar dus de volte). Ze loopt de heuvel af, richting het Piazza Cavallotti, en wordt geflankeerd door een aantal mooie gebouwen.

Weetjes Via Maestà delle Volte Perugia

In vroeger tijden was het een enge passsage die overdekt werd door de gewelven die een hal van het in 1534 door brand verwoeste Palazzo della Podestà ondersteunden en verbonden met het Palazzo delle Canoniche.

Aan de rechterkant is het 16e eeuwse Palazzo del Seminario te zien, de huidige zetel van het Museo Capitolare di San Lorenzo. De linkerkant van de straat wordt gevormd door de achterzijde van het Palazzo Vescovile.

Aan het einde van de straat kijkt men naar de façade van de Maestà delle Volte Kerk, die tussen 1580 en 1590 gebouwd is boven een 14e eeuws oratorium, waarvan enkel nog een rood-wit gestreepte boog te zien is. Dit oratorium was in de 15e eeuw gerestaureerd en van versieringen voorzien door Agostino di Duccio. Fragmenten van de door hem vervaardigde beeldhouwwerken kan men bewonderen in de Galleria Nazionale dell’Umbria. Pomarancio heeft de koepel van deze kerk, nu een winkel waar religieuze kleding verkocht wordt, in 1568 ontworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *