Pescara

Zeg het voort
Share

Pescara is de grootste stad van Abruzzo en een belangrijk verkeersknooppunt. Behalve gedurende de zomermaanden, wanneer het 16 kilometer lange zandstrand met toeristen bezet is, is het voor Italiaanse begrippen een vrij onooglijke stad.

Toeristische Informatie Pescara

Het VVV van Pescara bevindt zich aan de Corso Vittorio Emanuele II, 301 (tel. +39 085429001). Kengetal: 085. Postcode: 65100. Provincie: Pescara. Regio: Abruzzo. Gemeentehuis: Piazza Italia, Pescara (tel. +39 08542831).

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer

Het moderne centrale station van Pescara vormt een belangrijk knooppunt, aangezien de treinen vanuit Rome en de treinen die langs de Adriatische kust reizen elkaar hier ontmoeten.

Pescara Airport (tel. 899130310) ligt ongeveer 3 kilometer buiten de stad en wordt gebruikt door o.a. RyanAir. Er is een direkte busverbinding met de Corso Vittorio Emanuele II voor het centrale station.

De interlokale bussen hebben hun basis op het Piazzale della Repubblica. Er zijn bussen naar L’Aquila en Sulmona, maar ook naar verder gelegen bestemmingen als Napels en Rome (Stazione Tiburtina).

Met de auto

De A14 langs de kust loopt parallel aan de SS16. Beide wegen doen Pescara aan maar op de langzamere SS16 is er geen tol te betalen. Vanuit Rome kan men of de A25 of de SS5 (tolvrij) nemen.

Bezienswaardigheden Pescara

De grootste attraktie van de stad is het strand. Toch is er wel een mooie lijst van bezienswaardigheden in Pescara te maken.

Festivals

Elk jaar in Juli vindt het Pescara Jazz Festival plaats.

Deelgemeentes

De stad heeft de volgende deelgemeentes: Castellammare, Colle Breccia, Colle della Pietra, Colle Madonna, Colle di Mezzo, Colle Marino, Colle San Donato, Collescorrano, Colli Innamorati, Fontanelle, Fontanelle Alta, Madonna del Fuoco, Portanuova, Rancitelli, San Donato, San Silvestro, San Silvestro Spiaggia, Santa Filomena, Villa Fabio, Zanni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *