Roma Pass 48 Hours 2017

Zeg het voort
Share

De Roma Pass (drie dagen gratis museums en openbaar vervoer, al zijn er wel veel beperkingen) bestaat al een aantal jaren, maar sinds 1 April 2014 is er ook een museum- en openbaar vervoerskaart voor mensen die korter in Rome blijven. De prijs van deze Roma Pass 48 Hours 2016 is 28 Euro.

Weetjes Roma Pass 48 Hours

Roma Pass 48 Hours 2016De 48 uren kaart geeft gratis toegang tot een enkele bezienswaardigheid (voor een lijst met de belangrijkste attrakties, zie de Roma Pass pagina), korting op de tekpleisters die men hierna bezoekt (mits binnen 48 uur) en gratis openbaar vervoer. Een extra voordeel is dat men bij het Castel Sant’Angelo en het Colosseum niet in de rij hoeft te staan.

Net als de gewone Roma Pass is de 48 uren kaart lang niet zo voordelig als het lijkt. De Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel zijn niet in de kaart inbegrepen, voor het openbaar vervoer heb je hem eigenlijk sowieso niet nodig en de meeste andere highights zijn gratis.

In tegenstelling tot de gewone Roma Pass biedt de Roma Pass 48 hours wel echt 48 uur. De 3 dagen Roma Pass biedt eigenlijk maar twee volle dagen, want de duur van de eerste dag hangt ervan af hoe laat men de kaart de eerste keer gebruikt.

Wanneer men drie dagen in Rome is kan het dus beter zijn de 48 uren kaart in plaats van de gewone pas te kopen. De normale verdeling van de drie dagen is één dag voor het Vaticaan, één dag voor het Colosseum en één dag voor het historische centrum. Aangezien de kaart bij het Vaticaan toch niet gebruikt kan worden lijkt het beter de 48 uren kaart aan te schaffen en de 8 Euro die U extra uitgegeven zou hebben in Uw zak te houden.

De Roma Pass 48 Hours wordt op dezelfde plekken gekocht en op dezelfde wijze gebruikt als de originele Roma Pass.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *