Roma Pass 2017

Zeg het voort
Share

De Roma Pass is een gecombineerde museum- en openbaarvervoerkaart voor de stad Rome. De kaart geeft 3 dagen langen gratis toegang tot 2 musea of monumenten (maar niet tot de Vaticaanse Musea) en men kan gedurende deze drie dagen ook gratis van het openbaar vervoer in Rome gebruikmaken. Bij die bezienswaardigheden die men na de eerste twee bezoekt krijgt men een korting. De prijs van de Roma Pass 2017 is 36 Euro.

Weetjes Roma Pass 2016

Roma Pass 2016De prijs van de Roma Pass is sinds 1 April 2014 niet meer gestegen, wat geen slecht idee is, want wat een goed initiatief lijkt is in werkelijkheid nauwelijks de moeite waard. Redenen voor deze mening zijn de volgende:

 1. Drie dagen openbaar vervoer gratis klinkt erg goed, maar Rome is zo compakt, en de bezienswaardigheden liggen zo dicht bij elkaar, dat het veel beter – en vaak zelfs sneller – is, om gewoon van de ene naar de andere attraktie te lopen.
 2. Bij het Vaticaanse Museum en de Sixtijnse Kapel is de Roma Pass sowieso niet geldig.
 3. De Sint Pieter is gratis, net als alle andere kerken in Rome. Sommige van deze kerken hebben speciale delen (een crypte, een koorgang) waarvoor wel betaald moet worden, maar ook bij deze is de kaart niet geldig.
 4. Wanneer men slechts drie dagen in Rome is heeft men eigenlijk enkel tijd voor de allerberoemdste hoogtepunten en dit zijn, behalve het al genoemde Vaticaan en het Colosseum, vooral pleinen, fonteinen, straatjes en steegjes en kerken. Kortom, allemaal attakties die toch al niks kosten.

Nog wat dingen waar U rekening mee moet houden bij Uw keuze voor de Roma Pass

Kinderen tot 10 jaar betalen niet voor het openbaar vervoer in Rome. Jongeren tot 18 en 65+’ers mogen bij de meeste attrakties gratis naar binnen, mits Europese staatsburgers. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud krijgen korting. Op elke eerste zondag van de maand zijn veel attrakties (inclusief het Colosseum) sowieso gratis, al is het dan natuurlijk wel heel erg druk.

Hoe Gebruikt U de Roma Pass?

De Roma Pass gaat in op het moment dat U voor het eerste een bezienswaardigheid beszoekt of van het openbaar vervoer gebruik maakt. De kaart is geldig tot middernacht op de derde dag dat U hem gebruikt (inclusief de dag waarop U hem stempelt) en is dus geen 24-uren kaart. Na aanschaf dient men de benodigde persoonlijke gegevens op de kaart in te vullen en deze op verzoek te tonen (met bijbehorend identiteitsbewijs).

Waar de Roma Pass Kopen?

 • De informatiekantoren van de stad verkopen de Roma Pass. Er zijn een tiental van deze zogeheten PIT (Punti Informativi Turistici), die elke dag geopend zijn, maar niet alle dezelfde uren hebben.
 • Verschillende krantenkiosken en tabakswinkels (tabacchi), vooral bij het centrale station en de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Uiteraard valt de kaart ook online te bestellen. Deze dient dan bij één van de bovengenoemde informatiekantoren afgehaald te worden.
 • De kaart kan ook bij de bezienswaardigheden zelf aangeschaft worden. Dit betekent wel dat U dan bij bijv. het Colosseum weer in de rij moet staan.

Waar kunt U de Roma Pass gebruiken?

De belangrijkste monumenten en andere attaktie waar de Roma Pass geldig is zijn de volgende:

 • Bij het Colosseum, het Forum Romanum en het Palatijn, en wat belangrijker is, deze drie bezienswaardigheden gelden als één entrée. Het Colosseum heeft bovendien, en dit is wel een groot voordeel, een speciale ingang voor Roma Pass houders.
 • De Galleria Borghese behoort tot de duurdere musea waar U gratis naar binnen kunt met de Roma Pass. (NB: Ondanks dat U niet hoeft te betalen, bent U nog immer verplicht dit museum minstens een dag vantevoren te reserveren.). Dezelfde regels gelden voor het Palazzo Valentini en de Domus Romane.
 • Ook bij de 4 zetels van het Museo Nazionale Romano mag U voor niets naar binnen.
 • De Capitolijnse Musea en de Centrale Montemartini gelden eveneens als één bezoek.
 • De archeologische bezienswaardigheden langs de Via Appia Antica, als het Mausoleo di Cecilia Metella en de Castrum Caetani, de Thermen van Caracalla en de Villa dei Quintili.
 • Het Museo dei Fori Imperiali samen met de Mercati di Traiano.
 • Het Ara Pacis Museum
 • De opgravingen en het museum van Ostia Antica.
 • Het Etruskisch Museum in de Villa Giulia.
 • De Villa en het Circus Maxentius met het Mausoleum van Romulus, eveneens langs de Via Appia Antica.
 • Het Castel Sant’Angelo, waar U met de Roma Pass ook in een voorkeursrij komt te staan, al is het hier maar zelden zo druk dat dit ook nodig is.
 • De Galleria Nazionale d’Arte Modern e Contemporanea, meteen naast het Etruskisch Museum.
 • De Galleria Nazionale d’Arte Antica in Palazzo Barberini.
 • Het Museo Nazionale di Palazzo Venezia.
 • Het MACRO Museum voor contemporaine kunst en het MAXXI Museum voor 21e eeuwse kunst.

Buiten deze musea zijn er nog enkele tientallen kleinere musea, waarvan er een aantal sowieso gratis zijn, of U de RomaPass bezit of niet.

Bij de eerste twee attrakties die U bezoekt zijn eventuele tentoonstellingen ook gratis. Bij de volgende krijgt U korting (zo lang Uw kaart geldig is).

Medische Hulp

De Roma Pass geeft ook recht op medische hulp, via een call center. De doktoren die antwoord geven zijn meertalig en geven medische hulp tegen gereduceerde tarieven. Dit is overigens nog steeds duurder dan gewoon naar een zogeheten Pronto Soccorso (“Eerste Hulp”) afdeling van een gewoon ziekenhuis te gaan, wat gratis is.

Evenementen

Bij aanschaf van de Roma Pass krijgt men, behalve een gratis stadsplattegrond van Rome (die ook veel informatie bevat over de bezienswaardigheen van Rome), een lijst met evenementen en festivals waar men dankzij de kaart korting krijgt.

Meer Museumkaarten Rome

 • Voor mensen die korter in Rome blijven is er nu ook een nieuwe kaart, de Roma Pass 48 Hours.
 • De Archeologia Card geeft 7 dagen lang vrije toegang tot een aantal archeologische monumenten in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *