Voetbal Rome

Zeg het voort
Share

Voetbal is verreweg de populairste sport in Italië. In Rome zijn er twee grote professionele clubs en één kleintje. De thuiswedstrijden van AS Roma en SS Lazio worden in het Olympische Stadion gespeeld.

Weetjes Voetbal Rome

AS Roma

Romeinen die in de hoofdstad zelf wonen zijn meestal fans van AS Roma. Ook in het buitenland is het de bekendere en populairste van de twee clubs. De sterspeler is al meer twee decennia lang Francesco Totti, die door fans “de Achtste Koning van Rome” of “Il Capitano” wordt genoemd. Op het moment spelen de Nederlander Kevin Strootman en de Belg Radja Naingolan voor Roma.

SS Lazio

De aanhangers van SS Lazio zijn meer in de provincie te vinden. De supporters zijn berucht vanwege hun uiterst rechtse sympathieën. De vroegere aanvoerder Paolo Di Canio deinsde er ook niet voor terug af en toe de fascistische groet te maken als hij gescoord had. De Nederlander Stefan de Vrij speelt wanneer hij niet geblesseerd is. De tweede Nederlander die voor Lazio speelt is Wesley Hoedt. Jordan Lukaku vertegenwoordigt België.

Olympisch Stadion

Lazio en Roma spelen beide hun thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion. De derby, wanneer de clubs elkaar ontmoeten, is al weken vantevoren uitverkocht en vormt gedurende die tijd dè gespreksstof in de hoofdstad. Het is helaas niet mogelijk het Stadio Olimpico te bezoeken wanneer er geen wedstrijden gespeeld worden.

Kaartjes

Het is aan te raden vooraf kaartjes te kopen, best via de websites van de clubs zelf. Wanneer U al in Rome bent kunt U voor wedstrijden van Roma terecht bij het Roma Point (Piazza Colonna) en voor wedstrijden van Lazio bij Orbis (Via De Pretis). U moet een geldige legitimatie meebrengen en deze later ook bijhet stadion tonen. Op de wedstrijddag zelf worden bij het stadion enkel de duurdere kaartjes verkocht.

De meeste wedstrijden worden op zondag om 15.00 uur gespeeld. De belangrijkere wedstrijden vinden meestal op zaterdag- en zondagavond plaats (21.00 uur). Vanwege de commerciële zenders vindt er echter een steeds grotere spreiding plaats en zijn er soms wedstrijden op vrijdag- en maandagavond. (Let goed op bij het kopen van kaartjes: De uiteindelijke uren worden soms pas een week vantevoren bekend gemaakt. Wanneer U maar één of twee dagen in Rome bent kan het zijn dat U de wedstrijd misloopt ook als U al kaartjes gekocht heeft.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *