Museo Nazionale d’Arte Sanitaria

Zeg het voort
Share

Het Museo Nazionale d’Arte Sanitaria is een museum in Rome, dat deel uitmaakt van het Santo Spirito in Saxia Ziekenhuis.

Weetjes Museo Nazionale d’Arte Sanitaria Rome

Het Museo Nazionale d’Arte Sanitaria (“Nationaal Museum van de Gezondheidskunst”) is waarschijnlijk voortgekomen uit de ruimtes waar de broeders sinds de middeleeuwen hun geneesmiddelen etc. bereidden.

Het is ingewijd in 1933. Er wordt o.a. een houten molen tentoongesteld die gebruikt werd om er de bast van de kina-boom te malen en zo kinine te produceren tegen de malaria.

Andere attrakties zijn o.a. de oudste koets van het Rode Kruis, chirurgische instrumenten uit verschillende tijdperken en een blok hout dat in de 16e eeuw gebruikt werd om geestezieken aan vast te binden.

Er is ook een grote spuit te zien. Deze werd gebruikt om de matrix van een foetus met heilig water vol te spuiten. Op deze wijze te dopen in geval de mogelijkheid bestond dat het kind zou sterven.

Er is een in 1711 door Giovanni Maria Lancisi gestichte medische bibliotheek, de Biblioteca Lancisiana, aan het museum verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *