Nationaal Museum voor Populaire Kunst en Tradities

Zeg het voort
Share

Het Nationale Museum voor Populaire Kunst en Tradities bevindt zich in het Piazza Guglielmo Marconi, 8 in de wijk EUR in Rome (tel. +39 065926148 of 065910709). Het is elke dag, behalve maandag, geopend van 09.00 tot 20.00 uur. De toegangsprijs is 4 Euro (2 Euro met korting). De Roma Pass en de Roma&Più Pass zijn geldig bij dit museum, dat officiëel het Istituto Centrale per la Demoetnoantropologia heet.

Gedurende de kerstperiode kan men hier de beroemde Presepe del Re (“Kerststal van de Koning”) aanschouwen. Deze enorme kerststal uit Napels heeft figuren die in de 18e en 19e eeuw vervaardigd zijn.

Het museum is gecentreerd rond de collectie van Lamberto Doria, die later verrijkt werd met objekten die ter gelegenheid van de Mostra di Etnografia Italiana (1911) vanuit de hele wereld naar Italië gestuurd werden.

Het gebouw, dat in 1938 door de architekten  Castellazzi, Morresi en Vitellozzi ontworpen is, is sinds 1956 de zetel van het museum.

Er zijn meer dan honderdduizend objekten te zien, die de Italiaanse cultuur van de 1e tot de 20e eeuw weerspiegelen. Hieronder zijn traditionele kostuums uit verschillende delen van het land, Siciliaanse keramiek, tekeningen, schilderijen, gebruiksmaterialen, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *