Overige Attracties Rome

Zeg het voort
Share

Sprekende Standbeelden

Abate Luigi is één van de Sprekende Standbeelden van Rome. Het is te vinden in het Piazza Vidoni in het Sant’Eustachio distrikt in het centrum van de stad, naast de Sant’Andrea della Valle kerk. De “Sprekende Standbeelden” werden door de bevolking van Rome gebruikt om de (vooral pauselijke) machthebbers te bekritiseren. Dit gebeurde door korte rijmpjes die pasquinate genoemd werden, naar één van de andere beelden. De collega’s van de Abt waren PasquinoMadama Lucrezia, de Baviaan, Il Facchino en Marforio.

Sprookjeswijk

Fontein van de Kikkers - Overige Attracties RomeDe wijk Coppedé is geen officiële rione, maar slechts een gedeelte van het quartiere Trieste. De sprookjesachtige gebouwen verschillen echter dusdanig van de rest van de wijk dat men best van een apart district kan spreken, wat ook de bedoeling was van de architect Gino Coppedé, die er van 1915 tot 1927 aan werkte. De Fontein van de Kikkers staat midden op het centrale pleintje van de wijk.

Protestants Kerkhof

In het met cypressen beboste Protestantse Kerkhof van Rome, dichtbij Porta San Paola, ligt o.a. de Engelse dichter John Keats begraven. De begraafplaats, die eigenlijk het Niet-Katholieke Kerkhof heet, bevindt zich in de oude volkswijk Testaccio. Andere beroemde personen die hier begraven liggen zijn o.a. de beat-poet Gregory Corso en de Zweedse schrijver Axel Munthe.

Stadstorens

Trre della Moletta - Stadstorens RomeTegenwoordig zijn er nog maar weinig van over, maar in de middeleeuwen stonden er maar liefst zo’n 900 stadstorens in Rome. Deze hadden deels een verdedigende funktie, maar waren ook bedoeld om het aanzien van de bezittende families te vergroten. Als gevolg van aardbevingen, maar ook van moedwillige destructie staan er nu nog maar enkele overeind.