Panorama’s Rome

Zeg het voort
Share

In een stad die erom beroemd is op zeven heuvelen gesticht te zijn, moeten er wel een aantal mooie uittkijkpunten zijn. Het allermooiste en meest romantische panorama is waarschijnlijk te bewonderen vanaf de Janiculum (Gianicolo) heuvel, ten westen van de wijk Trastevere, al is ook het uitzicht vanaf de Pincio niet te versmaden. Ook zijn er een aantal gebouwen van waaraf men hele mooie vergezichten over Rome heeft.

Mooiste Vergezichten in Rome

Janiculum

De Janiculum heuvel bevindt zich achter de uitgaanswijk Trastevere. U dient helemaal omhoog te lopen tot U bij het Piazza Garibaldi aangekomen bent (makkelijk te herkennen aan het standbeeld van deze man). Het beste moment om dit te doen is tegen de avondschemering, wanneer alle lichten in de stad aangaan. Hierna kunt U in het schilderachtige Trastevere zelf afdalen en lekker door de kronkelsteegjes gaan dwalen alvorens een goede trattoria te zoeken.

Kapitool

Wanneer U vanaf het Piazza del Campidoglio links langs het Palazzo Senatorio loopt komt U bij een van de allermooiste uitkijkpunten van Rome. Meteen beneden U ziet U het Forum Romanum, op de achtergrond het Colosseum.

Nog een keer het Kapitool

Koepel Sint Pieter bij Zonsondergang vanaf KapitoolLoop de Cordonata op en ga rechtsaf, onder de boog door, wanneer U boven bent. Loop rechtdoor en ga het kleine parkje aan Uw rechterhand binnen. Rechts ziet U het Piazza Venezia, vòòr U ziet U kerktorens en koepels, met op de achtergrond de meest indrukwekkende van allemaal, die van de Sint Pieter. Vooral aan te bevelen wanneer het begint te schemeren.

Panoramische Lift van het Vittorio Emanuele Monument

Er zijn mensen die zeggen dat het Vittorio Emanuele Monument het mooiste punt is om Rome te zien, aangezien je dan niet naar het enorme gebouw zelf hoeft te kijken. Dit is een beetje overdreven, maar het is wel een feit dat het panorama vanaf de “bruiloftstaart” adembenemend is.

Pincio

De Pincio heuvel bevindt zich aan de rand van het Villa Borghese park. Wanneer men de Spaanse Trappen beklimt en dan linksaf gaat (voor de Trinità de Monti kerk langs) komt men bij een prachtig uitkijkpunt over het historische centrum van Rome.

De Koepel van de Sint Pieter

Je moet er een beetje voor klimmen (er is niet genoeg ruimte om een lift helemaal naar de top te maken), maar wanneer je éénmaal boven bij de koepel aangekomen bent kun je heel erg ver in alle richtingen kijken. Het Sint Pietersplein van bovenaf en vooral de Vaticaanse Tuinen zijn onvergetelijk.

De Engelenburcht

Ook vanaf de top van de Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) heeft men een schitterend uitzicht over Rome. Vanaf hier werd vroeger elke dag om 12 uur een kanon afgeschoten.

Monte Mario

De Monte Mario ligt buiten het centrum van Rome ten noord-westen van het centrum. Het is de hoogste heuvel in de stad en er bevindt zich ook een natuurpark, de Riserva Naturale di Monte Mario.

Frascati

Frascati  ligt op een heuvel op een kilometer of 15 buiten Rome en vanaf één van de vele restaurantjes aan de rand van het stadje kan men tijdens de schemering de hele Eeuwige Stad zien liggen.

Little Italy Hostel Rome

Helaas voor onze gasten mogen ze niet het dak op, maar als dat zou kunnen zouden ze helemaal tot de wijk EUR kunnen kijken en de schitterend standbeelden bovenop de Sint Jan van Lateranen boven de stad uit zien torenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *