Boog van Constantijn Rome

Zeg het voort
Share

De Boog van Constantijn, die meteen naast het Colosseum staat, hoort tot de bekendste monumenten van Rome. Het is één van de drie nog overeind staande triomfbogen in de Eeuwige Stad.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Boog van Constantijn

Het adres van de Arco di Constantino is Via di San Gregorio. Metro: Colosseo (lijn B). Wijk: Celio. Bus: 51, 75, 81, 85, 87, 186, 673, 810, C3, N2, N10. De Boog van Constantijn kan van buiten bezichtigd worden, sinds kort weer zonder steigers.

Weetjes Boog van Constantijn

Boog van Constantijn Rome

Boog van Constantijn

De Boog van Constantijn, één van de meest imposante monumenten in Rome, staat meteen naast het Colosseum.

Hij is in 315 opgericht om de overwinning van Constantijn drie jaar eerder op Maxentius te eren. Deze zege vond plaats tijdens de Slag om de Ponte Milvio en zou achteraf gezien een buitengewoon belangrijke rol spelen in de wereldgeschiedenis.

Veel van de inscripties op de boog hebben echter niks te maken met Constantijn, maar tonen overwinningen van andere keizers, geleend van andere triomfbogen.

Constantijn was de Keizer die zich tot het Christendom bekeerd had en een einde maakte aan de Christenvervolgingen door de Romeinen (zonder dat hij echter de heidense godsdiensten verbood, dit gebeurde pas een halve eeuw later). Zijn bekering, een direkt gevolg van de overwinning op de legers an Maxentius, betekende wel een aanvang van de overname van Rome door de Christelijke godsdienst.

Het monument is ongeveer 25 meter hoog. De centrale boog, waaronder de triomfparades liepen, is 6,5 meter breed an bijna 12 meter hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *