Ostia Antica Rome

Zeg het voort
Share

Ostia Antica (het “Oude Ostia“) is de naam van de voormalige havenstad bij Rome. Deze opgravingen geven een uitstekend idee van hoe een Romeinse stad er 2000 jaar geleden uitzag. De stad is zelfs beter bewaard gebeven dan het veel beroemdere Pompeii.

Weetjes Ostia Antica Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Ostia Antica is vanuit Rome te bereiken door vanaf de metrohalte Piramide (lijn B) een treintje te nemen. De ruines liggen op een minuutje of 10 lopen vanaf de Ostia Antica halte. Het adres is Viale dei Romagnoli 717, Ostia (Tel: +39 0656358099). De opgravingen zijn geopend van 08.30 uur tot een uur voor zonsondergang. Maandag gesloten. 1 Januari, 1 Mei, 25 December gesloten. De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Het museum opent om 09.30 en gaat een uur voor de sluitingstijd van de opgravingen zelf dicht. Toegangsprijs: 8 Euro (jonger dan 18: 4 Euro). Bij speciale tentoonstelling is er een toeslag van maximaal 3 Euro. De Roma Pass is geldig.

Geschiedenis en beschrijving

Cardine Massimo - Ostia Antica Rome

De voormalige hoofdstraat van de oude haven van Ostia Antica.

Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Keizerrijk was Ostia een bloeiende stad met 100.000 inwoners.

Hoewel het nu een eind landinwaarts ligt was Ostia vroeger de haven van Rome, waar de grote middellandse zee-schepen hun waren losten. De Tiber was op verschillende plaatsen niet erg diep, dus werden de waren vanaf hier via plattere schepen verder naar Rome vervoerd.

De goed bewaard gebleven ruïnes tonen tempels, baden, theaters en zelfs een groot zakencomplex.

Ostia kende zijn beste tijd gedurende de regeringen van de keizers Claudius en Traianus en bleef een invloedrijke havenstad tot de 5e eeuw, toen de barbaren Rome binnenvielen.

Na de 5e eeuw raakte de stad langzaam in de vergetelheid, totdat er in de 19e eeuw in opdracht van de toenmalige paus opgravingen plaats vonden. Omvangrijkere opgravingen vonden plaats onder Mussolini, tot de oorlog hier in 1942 een stokje voor stak.

Hoewel men denkt dat de belangrijkste monumenten ondertussen opgegraven zijn, gelooft men dat er nog steeds onontdekte ruïnes bij Ostia te vinden zijn.

Belangrijkste monumenten Ostia Antica

Het Piazzale delle Corporazioni is een plein waar meer dan 70 corporaties gevestigd waren. Aan de bewaard gebleven mozaïeken kan men de aard van de business afleiden.

Het Theater hoort tot de oudste onder de bewaard gebleven gebouwen in Ostia Antica. Vroeger werden hier Griekse dramas gespeeld werden en ook tegenwoordig worden hier gedurende de zomermaanden nog klassieke toneelstukken opgevoerd.

Ostia Forum: Hiervan zijn een aantal zuilen bewaard gebleven, alsook een tempel ter ere van de goden Minerva, Jupiter en Juno.

Casa Diana: Een appartementencomplex dat rond een centrale binnenplaats gebouwd is.

Thermopolium: Een bar, het woord betekent letterlijk “verkoop van hete dranken”.

Capitolium and Forum: In de 2e eeuw gebouwd, was dit vroeger de grootste tempel van Ostia. Het altaar is in redelijk goede staat bewaard gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *